Home Alle persberichten 27-jarige voltrekt onmogelijk geachte Management Buy-In Van der Deen Wonen

27-jarige voltrekt onmogelijk geachte Management Buy-In Van der Deen Wonen

0

Credits Rob Sas. vlnr Floris Venneman, Renk van der Deen en Richard van der Deen (2) LRDe 27-jarige ondernemer Floris Venneman uit Haarlem heeft via een management buy-in Van der Deen Wonen in Hengelo overgenomen. De broers Renk en Richard van der Deen waren vanwege hun leeftijd op zoek naar een overnamekandidaat voor de woninginrichter. De Management Buy-In is opmerkelijk, omdat het een zeer jonge koper betreft in een branche die het zeer zwaar heeft.

Marktlink Fusies & Overnames startte voor Van der Deen het volledige verkooptraject bijna een jaar geleden. De fusie- en overnamespecialist stelde de verkoopdocumentatie op, benaderde verschillende partijen en voerde onderhandelingen. Venneman rolde hier als voornaamste kandidaat uit, tot grote tevredenheid van overnameadviseur Koen Rutten: “De overname laat zien dat er bij de banken weer bereidheid is om zelfs in de meest moeilijke sectoren financieringen te verzorgen en een MBI te bewerkstelligen. Een overname waar voorheen bijna alle lichten voor op rood stonden, is met hulp van de bank en oud-aandeelhouders toch doorgegaan.”

Credits Rob Sas. vlnr Renk van der Deen, Floris Venneman en Richard van der Deen (1) LRJonge ondernemer verbindt offline met online
Venneman hield zich de afgelopen jaren bezig met het ondersteunen van bedrijven bij het ontwikkelen van bestaansrecht voor de toekomst door het ontwikkelen van nieuwe business modellen en het verbinden van online en offline. “Dit was met de insteek om omzet te blijven genereren. De wereld verandert razend snel. De opkomst van e-commerce is niet te stuiten. Je moet als onderneming flexibeler zijn dan ooit. Snel kunnen inspelen op klantvragen en op nieuwe technologie,” aldus Venneman. “Renk en Richard hebben een prachtig mooi bedrijf opgebouwd, een echte witte raaf in de woonbranche. Al jaren weten zij een continue omzet te realiseren en veel tevreden klanten blij te maken met een nieuw interieur. Dat is momenteel een hele uitdaging binnen een sterk concurrerende markt.”

Venneman legt zelf nu de focus op het stuk innovatie en doorontwikkeling. “Maar ik ben niet van plan om deze winnende formule en dit winnende team echt veel te gaan veranderen, ik wil vooral vanuit mijn expertise dingen gaan toevoegen”, aldus de kersverse eigenaar. Door de klik met de koper hebben de broers Van der Deen besloten om nog zeker drie jaar aan boord te blijven om jarenlange ervaring en kennis van de woonbranche over te dragen.

image004Van der Deen wonen
Van der Deen is één van de succesvolste wooninrichters in het oosten van het land. De onderneming werd in 1960 vanuit het woonhuis van Renk en Ge van der Deen gestart. Het heeft een sterke en betrouwbare naam opgebouwd door het leveren van kwalitatief hoogwaardige producten en top-off-the-line service. Van der Deen heeft een grote diversiteit aan klanten en een breed assortiment. Van der Deen levert niet alleen meubels, maar adviseert en levert ook complete interieurs. Hiernaast kan de firma zelf meubelen ontwerpen en laten produceren onder het eigen label, D-Design. Ook levert Van der Deen de gewenste stoffen aan de fabrikanten waardoor de meubelen nog exclusiever worden en nergens anders te verkrijgen zijn. Deze klantgerichte houding en de uitstekende reputatie zorgen ervoor dat Van der Deen al jaren lang een stabiele een gezonde omzet en winstgevendheid heeft laten zien.

Wegens gezondheidsklachten namen de broers Richard en Renk van der Deen in 1991 de onderneming over van hun vader en moeder. In 1993 hebben de broers de divisie projectinrichting toegevoegd. Deze divisie heeft circa 40% van de omzet vertegenwoordigd. “We hebben de kans dit bedrijf bestaansrecht te geven voor nog eens 55 jaar. Het is mooi op te zien hoeveel frisse ideeën en mogelijkheden Floris is zijn hoofd heeft,” aldus de beide broers.image002