WAAROM PR?

Door pr-communicatie op de juiste wijze voor je te laten werken neem je een voorsprong op je concurrenten en vergroot je de zichtbaarheid van je organisatie en activiteiten. Free publicity is een kostenefficiënte manier van communiceren en bij de juiste aanpak bereik je een doelgroep via meerdere mediakanalen.

Met ruim 12 jaar aan ervaring kent Pressrecord de snelste en meest efficiënte weg naar publiciteit. Als ervaren specialist begeleiden wij je intensief bij het pr-traject en voorzien wij in advies. Wij zorgen er bovendien voor dat je nieuws gesignaleerd wordt en op het juiste moment bij de juiste journalisten terecht komt.

Waarom laten veel mkb-bedrijven en organisaties pr dan nog vaak onbenut?

Een van de redenen is omdat resultaat vaak uitblijft of onvoldoende blijkt als ze zelf de publiciteit opzoeken. De reden hiervoor kan aan vele factoren liggen. Veel bedrijven zijn onbekend met pr en verwarren het met marketingcommunicatie: de communicatie-uitingen zijn te commercieel, de nieuwswaarde ontbreekt of de timing is slecht.

Andere redenen kunnen zijn dat ze onvoldoende tijd steken in de aanpak en voorbereiding of omdat een medianetwerk aan (vak)journalisten ontbreekt. Ook zien organisaties vaak het aanwezige nieuws zelf niet (meer) door tunnelvisie of ontbreekt de kennis om ontwikkelingen met succes te vertalen naar nieuws.

Tot slot ligt de communicatiefocus bij organisaties vaak alleen op marketing en social media omdat de resultaten beter meetbaar zijn in vergelijking tot pr. Ze laten zo de mogelijkheden van pr-communicatie, als middel om je via de media helder en geloofwaardig te profileren, onbenut. 

Wil je je pr uitbesteden? Wij helpen je graag en zetten ons met onze jarenlange ervaring en uitgebreide medianetwerk graag voor je in. Als buitenstaander hebben we een scherpe blik op nieuws en vertalen uw bedrijfsactiviteiten naar persinformatie dat opvalt bij redacties. Wij weten vooraf welke invalshoek en benadering werk. Dat voorkomt veel tevergeefse inspanningen met teleurstellend resultaat als gevolg.

Met een enorme drive naar resultaat, helpen we inmiddels een verscheidenheid aan opdrachtgevers

ONZE LAATSTE PERSPRODUCTIES