Jopen wederom in de prijzen bij verkiezing Lekkerste Bockbier van Nederland

Jopen Brouwerij uit Haarlem heeft afgelopen zaterdag met haar 4 Granen Bokbier de tweede plaats behaald tijdens de 23e editie van de verkiezing Het Lekkerste Bockbier van Nederland. De prijs werd toegekend tijdens de nationale blindproeverij die dit jaar werd georganiseerd in de Jopen Brouwerij & Taproom in de Haarlemse Waarderpolder.

Tijdens de 23e editie van het evenement werden 50 Nederlandse bockbieren beoordeeld door 144 onafhankelijke bierproevers, verdeeld over meerdere panels. De bieren werden blind geproefd en beoordeeld op smaak, balans en drinkbaarheid. De verkiezing is een initiatief van Geheim Genootschap Arendsnest  GGA  en Bier Gilde de Dubbele Arend en wordt gezien als een van de meest toonaangevende prijzen binnen het Nederlandse speciaalbiersegment. De eerste plaats ging naar Burg Bier Brouwerij uit Ermelo met hun Burg Herfstbok.

Michel Ordeman, algemeen directeur van Jopen: “Vier jaar achter elkaar bij de beste bockbieren van Nederland eindigen is iets waar we als team ongelooflijk trots op zijn. Deze verkiezing draait door het blindproeven volledig om smaak. Dan telt alleen wat in het glas zit, en dat we dan zó hoog eindigen, zegt veel.

Het bekroonde bier Jopen 4 Granen Bokbier is een klassiek bockbier met een moderne twist, gebrouwen met gerst, haver, tarwe en rogge. Het is dit verkrijgbaar via de betere horecazaken, speciaalzaken en via de webshop van Jopen.

Over Het Lekkerste Bockbier van Nederland
Het Lekkerste Bockbier van Nederland is een nationale blindproeverij, georganiseerd door Geheim Genootschap Arendsnest  GGA  uit Amsterdam en Biergilde de Dubbele Arend uit Purmerend. Tijdens dit jaarlijkse evenement bepalen onafhankelijke panels van bierliefhebbers welk Nederlands bockbier het meest in de smaak valt. De 23e editie vond plaats op zaterdag 11 oktober 2025 bij Jopen Brouwerij & Taproom in Haarlem.

Over Jopen Brouwerij
Jopen is een onafhankelijke craftbrouwerij uit Haarlem, opgericht in 1994. De naam verwijst naar de historische Haarlemse biervaten van 112 liter: jopen. Jaarlijks produceert de brouwerij circa 35.000 hectoliter bier, met een team van ongeveer 170 medewerkers. Jopen is actief in meer dan 2.500 horecazaken in Nederland en exporteert naar zo’n 20 landen. De brouwerij combineert historische recepturen met moderne innovatie en duurzame ambities, en sleepte de afgelopen jaren regelmatig prestigieuze (inter)nationale bierprijzen in de wacht.