Home Alle persberichten ACEG uit België versterkt positie met overname van Klaver Ingenieurs en Adviseurs uit Bilthoven

ACEG uit België versterkt positie met overname van Klaver Ingenieurs en Adviseurs uit Bilthoven

0
ACEG uit België versterkt positie met overname van Klaver Ingenieurs en Adviseurs uit Bilthoven

ACEG, de vooraanstaande geaccrediteerde inspectie-instelling voor diverse sectoren uit België neemt Klaver Ingenieurs en Adviseurs uit Bilthoven over. De overname markeert een belangrijke strategische uitbreiding voor ACEG en vormt de eerste stap in haar ambitieuze groeiplan voor de Nederlandse markt. Marktlink heeft de transactie namens Klaver begeleid.

ACEG, bekend om haar breed scala aan inspectiediensten waaronder elektriciteit, gas, energie, EPC, asbest, liften, hef- en hijsgereedschap, milieu, druk, water, riool, etc., breidt haar service gebied uit naar Nederland door de overname van Klaver. Klaver heeft een grote expertise en landelijke dekking in asbestinventarisaties, asbestadvies, asbestverwijdering, herstel, sloopwerken en energielabels. Na de overname is de organisatie goed voor een omzet van circa 45 miljoen euro zal het werk bieden aan ongeveer 300 FTE’s.

Vanuit Bilthoven opereert Klaver Ingenieurs en Adviseurs als een landelijk gecertificeerde specialist. Met haar team van hoog opgeleide specialisten biedt Klaver multidisciplinair advies en oplossingen voor diverse vraagstukken. Na de overname zal ACEG haar positie in Nederland versterken, synergiën en cross-selling kansen binnen de groep benutten en haar technologische en productportfolio uitbreiden ten gunste van alle klanten en nieuwe aangrenzende segmenten.

Naar aanleiding van de overname zegt de ACEG oprichter Levi Vaneycken: “De overname van Klaver komt op een cruciaal moment voor ACEG. Dit is een belangrijke volgende stap in onze groeistrategie en stelt ons in staat om ons marktaandeel in Nederland en daarbuiten te vergroten. We kijken ernaar uit om de expertise en klantenkring van Klaver te combineren met onze aanwezigheid in verschillende sectoren. Naast de overname van Klaver zijn we op dit moment op zoek naar andere Nederlandse overnamekandidaten in de markt.

Anton Hoogendoorn, de oprichter van Klaver Ingenieurs en Adviseurs, reageert: “We zijn verheugd om deel uit te maken van ACEG en kijken uit naar de samenwerking met het getalenteerde team om onze expertise en om de klantenbasis te combineren. Wij zijn trots om te blijven bijdragen aan de evolutie van onze dienstverlening.

Huub Verbeeten, die namens Marktlink Klaver Ingenieurs en Adviseurs heeft begeleid bij de transactie, voegt toe: “Deze overname is een belangrijke mijlpaal voor Klaver Ingenieurs en Adviseurs en biedt nieuwe groeikansen. We zijn verheugd dat we hebben kunnen bijdragen aan dit succesvolle traject en kijken uit naar de verdere ontwikkeling van beide bedrijven onder de vleugels van ACEG.