Home Alle persberichten Advies- en inspectiebedrijf Invent gaat volgende fase in als onderdeel van CAG

Advies- en inspectiebedrijf Invent gaat volgende fase in als onderdeel van CAG

0
Advies- en inspectiebedrijf Invent gaat volgende fase in als onderdeel van CAG

De vennootschappelijke entiteiten van Invent, bestaande uit de firma’s Invent Advies B.V. en Kwaliteitborg B.V., worden onderdeel van CAG uit Reeuwijk. Door aan te sluiten bij een strategische partij gaat de onderneming een volgende fase in, waarbij de continuïteit van het bedrijf gewaarborgd wordt en het personeel meer doorgroeimogelijkheden krijgt. Bovendien kan het zo de sterk groeiende vraag naar begeleiding bij duurzaamheidvraagstukken breder oppakken. Invent werd in dit proces bijgestaan door overnameadviseur Marktlink.

Invent, in 1999 opgericht door Joop Eising, is een advies- en inspectiebedrijf dat gericht is op inspectie en advisering van energieoptimalisaties voor woningen, kantoren en overig vastgoed. Invent is gevestigd in Beilen, en de topspeler van Noord-Nederland. Het doel van het advies- en inspectiebedrijf is het creëren van een klimaat- en toekomstbestendige woon- en werkomgeving op het gebied van binnenklimaat en energiegebruik. Klanten van Invent zijn woningcorporaties, bouwbedrijven, projectontwikkelaars, architecten, overige gebouweigenaren en beheerders.

CAG is een landelijk opererend Testing, Inspection, Certification (TIC) bedrijf dat zich richt op een duurzame, veilige en gezonde werk- en leefomgeving voor iedereen. In 2016 trad Gate Invest toe als partner, om de groeiambities van CAG te ondersteunen. CAG heeft in Nederland een top drie marktpositie binnen de energie-optimalisatiemarkt en is marktleider op het gebied van legionellapreventie. Het bedrijf heeft ruim 150 medewerkers die ervoor zorgen dat gebouweigenaren en beheerders voldoen aan wet- en regelgeving, om zo gebruikers duurzaam en gezond kunnen laten wonen en werken. CAG heeft een vestiging in Groningen en met het strategische partnership met Invent verankert CAG zich stevig in het noorden van Nederland.

Invent heeft een significante groei doorgemaakt. Met deze aansluiting kan het volle potentieel van de onderneming verder worden benut. Ondernemer Eising blijft na de transactie nog enige tijd actief betrokken: “Door aan te sluiten bij CAG blijft Invent de onafhankelijke adviseur die het altijd was. Door deze stap krijgen we wel meer mogelijkheden om onze positie in de markt te versterken en onze dienstverlening uit te breiden”, aldus Eising.

Marktlink trad op als adviseur van de verkoper “Het was opvallend hoeveel interesse er was voor Invent. Je ziet nu echt dat duurzaamheid het momentum heeft gevonden in de markt. Mede hierdoor en door het strakke proces hebben wij een efficiënt en goed traject kunnen doorlopen, dat alleen maar winnaars kent”, aldus Lars de Ruiter.

Coen Piccardt Brouwer van CAG is blij met de overname. Hij vertelt ons er het volgende over: “We zijn ontzettend blij, en trots op de overname van Invent. CAG is de afgelopen jaren hard gegroeid, in vele markten. Met de acquisitie van Het Inspectiehuis in december vorig jaar en het partnership met Invent zijn we hard op weg markleider te worden op het gebied van energielabels in Nederland. Daarnaast bouwen we hard aan ons portfolio, om bedrijven en particulieren te ondersteunen in de energietransitie.”