Antea participeert in ABCO Beveiliging

(l) Robert de Boeck van Antea en (r) Robert Jansen van ABCO
(l) Robert de Boeck van Antea en (r) Robert Jansen van ABCO

Antea Participaties heeft een minderheidsbelang van 40% verworven in ABCO Beveiliging. ABCO Beveiliging is een snelgroeiend bedrijf actief op het gebied van total-care oplossingen in de beveiligingsbranche. Het in Duiven gevestigde bedrijf werd in de deal bijgestaan door Marktlink Fusies & Overnames.

ABCO Beveiliging is in 2006 opgericht door Robert en Debby Jansen. Robert Jansen had hiervoor een succesvolle carrière in loondienst in de beveiligingswereld. ABCO Beveiliging levert onder andere inbraakmeldinstallaties, cameraobservatiesystemen en brandmeldinstallaties. ABCO Beveiliging staat voor Altijd Blijven Communiceren Over Beveiliging. De werkwijze van ABCO Beveiliging sloeg aan en sinds de oprichting is de onderneming zich blijven ontwikkelen. ABCO Beveiliging is in de afgelopen vijf jaar gegroeid naar een personeelsbestand van circa 30 werknemers.

 

De heer Jansen ziet in de markt volop kansen om de ingezette groei de komende jaren voort te zetten, zowel autonoom als middels acquisities. Robert Jansen: ‘’We denken in de komende jaren door te kunnen groeien naar minstens 50 medewerkers. We verwachten te groeien in zowel de zakelijke als de particuliere markt. Beide categorieën hebben te maken met toenemende criminaliteit en een bijbehorend gevoel van onveiligheid.’’ Om de kansen die de markt biedt adequaat te kunnen benutten is samen met Marktlink gezocht naar een partij die hier veel ervaring mee heeft.

 

De ideale kandidaat is gevonden in Antea Participaties, een Nederlandse kapitaalverstrekker met veel ervaring in het begeleiden van snelgroeiende bedrijven. Met participaties in onder andere iCentre, Vialle en Compagnon heeft Antea een bewezen trackrecord in diverse sectoren. ABCO Beveiliging is voor Antea de eerste deelneming in de beveiligingssector.

 

Robert De Boeck, directeur van Antea Participaties: “De beveiligingsector zien we als een echte groeisector. Verder zien we veel synergie-mogelijkheden tussen ABCO Beveiliging en ons netwerk van vermogende particulieren en bedrijven. Omdat ABCO Beveiliging zowel in de particuliere als in de zakelijke markt actief is kunnen wij Robert Jansen introduceren bij onze particuliere klanten en bij onze bedrijven. Daarnaast kunnen we ook via de vastgoed-CV’s van zusteronderneming Antea Vastgoed voor waardevolle contacten voor ABCO Beveiliging zorgen.”

 

Naast de financiële participatie zal Antea passende leden voor de Raad van Commissarissen selecteren uit haar netwerk van informal investors. Deze ondersteunen het management bij het maken van strategische beslissingen en fungeren waar nodig als klankbord. ABCO Beveiliging zal met deze ondersteuning haar groei kunnen versnellen.

 

De deelname in ABCO Beveiliging is de tweede investering van Antea op rij. Op 31 oktober jl. investeerde Antea in Amsterdam Capital Trading (ACT), een trader in o.a. CO2-emissierechten. Ook bij deze transactie trad Marktlink op als adviseur voor de onderneming.