AQ Group en HC Partners bouwen samen aan duurzame groei

AQ Group, gevestigd in Utrecht, heeft via Marktlink investeerder HC Partners (HCP) aangetrokken. Met deze investering wil AQ Group, naast autonome groei, zich richten op toekomstige expansie door middel van een buy-and-build strategie.

AQ Group is specialist in het optimaliseren van lucht- en waterkwaliteit in gebouwen via geïntegreerde systemen. Het geïntegreerde dienstenpakket van AQ Group combineert kwaliteit met kosteneffectiviteit. Hierbij ligt de focus in toenemende mate op het bieden van innovatieve, duurzame oplossingen en het volledig ontzorgen van opdrachtgevers. Het bedrijf heeft een leidende marktpositie in Nederland en België opgebouwd. In deze bestaande markten wil het bedrijf verder uitbreiden en heeft AQ Group de ogen gericht op het bouwen van een aanwezigheid buiten de Benelux. AQ Group heeft inclusief een flexibele schaal, meer dan 150 medewerkers en een jaarlijkse omzet van meer dan 20 miljoen euro.

HC Partners is een Nederlandse investeringsmaatschappij uit Amsterdam die zich toelegt op het bouwen van leidende bedrijven in sectoren waar kansen liggen voor consolidatie door een combinatie van acquisities en organische groei. In de afgelopen jaren heeft HCP deze strategie succesvol uitgerold in sectoren zoals gebouw-gebonden inspecties (Sansidor) en de technische beveiliging (Castellum Security).

Eric van Dijk, oprichter en bestuurder van AQ Group, over de samenwerking: “AQ Group heeft zich ontwikkeld tot een vooraanstaand bedrijf met ambitieuze plannen en toegewijde medewerkers. Ik ben bijzonder trots op wat we gezamenlijk hebben bereikt in de afgelopen jaren. Door de betrokkenheid van HC Partners halen we niet alleen expertise in huis, maar ook een solide financieringsbasis om onze ambities te verwezenlijken. Bovendien delen we dezelfde normen en waarden met onze nieuwe partner. Samen kunnen we onze groei voortzetten en onze positie in de markt versterken.”

Robert Verwoerd, partner bij HC Partners: “Wij zien in AQ Group een bedrijf met bijzonder veel potentie. De leidende positie in de Nederlandse markt voor het verduurzamen en optimaliseren van lucht- en waterinstallaties biedt legio mogelijkheden voor verdere groei. Met deze samenwerking verbinden we ons aan een bedrijf dat een belangrijke rol vervult in de bredere duurzaamheidstransitie. Onze gezamenlijke focus ligt op het op bestendige wijze voortzetten van het sterke groeitraject, aangevuld met gerichte acquisities om het bedrijf waar mogelijk te versterken. Hierbij ligt, net als bij onze andere investeringen, de operationele verantwoordelijkheid en vrijheid bij het huidige management, terwijl onze bijdrage zich richt op het realiseren van versnelde en duurzame groei.

Marktlink adviseur Hesse van der Werk: “Ondanks het omvangrijke proces en de aandacht die dit vereiste, wist de onderneming met +50% te groeien. Doordat AQ zich richt op het ontzorgen van opdrachtgevers zie je een enorm hoge loyaliteit. Daarnaast heeft het bedrijf de wind in de rug dankzij EU wet- en regelgeving op het gebied van duurzaamheid. Gebouwen moeten richting 2030 een A-energielabel hebben en volledig energieneutraal zijn in 2050. AQ Group kan bedrijven hier in ontzorgen.