ATN Beveiliging zet in op groei met verkoop aan Castellum Security

ATN Beveiliging, een vooraanstaand beveiligingsbedrijf uit de Haarlemmermeer, heeft een verkoopovereenkomst gesloten met Castellum Security. De oprichter en directeur-grootaandeelhouder (dga) van ATN Beveiliging, Ronald Zoet, zal zijn betrokkenheid bij het bedrijf geleidelijk afbouwen en draagt zijn aandelen over. Mede-eigenaar Ronald Groen blijft aan boord en zal samen met de nieuwe partner de onderneming begeleiden naar een nieuwe groeifase. Overnamespecialist Marktlink heeft het transactieproces begeleid.

ATN Beveiliging heeft zich in ruim twintig jaar ontwikkeld tot een gerenommeerde onderneming met ongeveer 30 werknemers. De kernactiviteiten van de B2B-beveiliger omvatten beveiligingsdiensten (advies, installatie en onderhoud van technische systemen), bewaking (mobiele surveillance en alarmopvolging), en videosurveillance (Video Toezicht Centrale en meldkamerdiensten).

ATN Beveiliging wordt na de overname geïntegreerd in Castellum Security, een groep van hoogwaardige bedrijven actief op het gebied van technische beveiliging en branddetectie door heel Nederland. De groep, opgericht eind 2021, streeft naar leiderschap in de Nederlandse markt voor technische beveiliging en branddetectie. Een uitgestippelde buy-and-build strategie vormt de basis voor de groei van de groep. Castellum Security is een investering van private equity-partij HC Partners, gevestigd in Amsterdam.

Ronald Groen van ATN Beveiliging deelt zijn verwachtingen over de toekomst: “Met deze kersverse partner kijk ik uit naar een succesvolle toekomst van ATN, als onderdeel van een grotere groep beveiligingsbedrijven. Vanuit onze kracht op het gebied van operatie en sales kunnen we nu met een mooi sterk en gemotiveerd team aan specialisten een verdere groei in gang zetten.

De transactie werd begeleid door Remon Lustenhouwer, partner bij MKB-overnamespecialist Marktlink. Lustenhouwer benadrukte het belang van de overeenkomst: “Ronald Zoet kwam na een aanbeveling met ons in contact omdat hij opvolging zocht voor zijn bedrijf. Op basis van onze uitgebreide verkoopklaar-test hebben we diepgaande gesprekken gevoerd over zijn verkoopwensen en -mogelijkheden. Ook in dit proces zijn we op zoek gegaan naar de meest geschikte koper. Bij de keuze van de uiteindelijke koper lag de nadruk niet alleen op prijs. In het geval van ATN was het voor beide aandeelhouders van groot belang dat de continu├»teit van het bedrijf en daarmee het behoud van de medewerkers werd gewaarborgd.

De transactie markeert een nieuwe fase voor ATN Beveiliging binnen de Castellum Security-groep en onderstreept de gezamenlijke inzet voor groei en duurzaamheid in de technische beveiligingssector.