Bart van Liemt en winnaar Rob Acda Award nieuwe namen Bevrijdingspop

Persfoto Bade - credits Daniel MaissanStichting Bevrijdingspop Haarlem heeft Bade toegevoegd aan de line-up van het festival. Bade is een soloproject van The Sheer en later Baskerville frontman Bart van Liemt. De winnaar van de Rob Acda Award, L.E.D. (Les Enfants Durs), die gisteren zowel de jury- als de publieksprijs in ontvangst nam in het Patronaat, opent traditiegetrouw het programma op het Houtpodium. L.E.D. is een Haarlemse band en speelt een mix van jazz, funk en bossanova.

Solo
Aan de line-up van Bevrijdingspop is de energieke frontman Van Liemt toegevoegd. Hij combineert pop met elektronische ritmes met zijn solo project ‘Bade’. De invloeden van zijn Britse helden blijven een onmisbare factor in zijn muziek. Het afgelopen jaar heeft Bade nieuwe songs geschreven. Van Liemt werkt op dit moment samen met producer Sam Williams, in de Templesound Studios in Oxford, voor de opname van zijn eerste soloplaat. Het solodebuut, met de naam ‘Miracle Wave’, wordt eind 2014 verwacht.

Bekendmaking line-up
In de aanloop naar Bevrijdingspop op 5 mei maakt de organisatie traditioneel tijdens het kick-off feest voor vrijwilligers het grootste deel van haar line-up bekend. Dit jaar zal dit zijn op vrijdag 28 maart. De organisatie van Bevrijdingspop benadrukt verder dat Bevrijdingsdag dit jaar op een maandag valt. Dat betekent dat een groot deel van de bezoekers dit jaar vrij zal moeten nemen van hun werk.

Voor meer informatie over Bevrijdingspop bezoekt u www.bevrijdingspop.nl

Credits persfoto: Daniel Maissan.