BBC Bouwmanagement haalt Belgische investeerder KeBeK Private Equity aan boord

BBC Bouwmanagement (BBC), een toonaangevende speler op het gebied van bouwbegeleiding, heeft met de verkoopbegeleiding van overname-adviseur Marktlink Fusies & Overnames, kennis en kapitaal aan boord gehaald met het aantrekken van het Belgische investeringsfonds KeBeK Private Equity.

Bij BBC Bouwmanagement zijn meer dan 100 medewerkers actief in directievoering, projectmanagement en kwaliteitsmanagement voor bouwend Nederland. De onderneming heeft vestigingen in Etten-Leur, Groningen en Arnhem. Het bedrijf is een significante speler bij de schadevaststelling bij aardbevingsschade en het versterken van gebouwen in het aardbevingsgebied in regio Groningen.

De onderneming is de afgelopen jaren onder leiding van eigenaren Walther en Marianne Coppens uitgegroeid tot een toonaangevend bedrijf in de bouwindustrie en één van de grootste in Nederland in haar niche. Eerder dit jaar hebben de aandeelhouders hun operationele werkzaamheden overgedragen aan het huidige ervaren managementteam. Parallel werd er gezocht naar de juiste partner om de onderneming verder te laten groeien. Na gesprekken met verschillende (inter-)nationale partijen werd deze partner gevonden in het Belgische KeBeK Private Equity.

KeBeK Private Equity is een onafhankelijk Belgisch investeringsfonds dat investeert in solide, middelgrote bedrijven. KeBeK participeert onder meer in Borek (actief in hoogwaardig buitenmeubilair), Van Assendelft (een Nederlandse kampeer- en recreatiegroothandel) en in Yource (één van de belangrijkste klantcontactbedrijven in de Benelux). KeBeK ondersteunt het managementteam van haar participaties actief bij de uitvoering van de gezamenlijk bepaalde ondernemingsstrategie.

Walther Coppens: “Na bijna 30 BBC Bouwmanagement was dit een logisch moment voor het aantrekken van een investeringsmaatschappij. De afgelopen jaren hebben we bewezen de autoriteit te zijn op het gebied van bouwbegeleiding en projectmanagement in Nederland. Wij zijn uitgegroeid tot de onderneming die we nu zijn. Nu we KeBeK als partner hebben aangetrokken brengen zij samen met ons en het managementteam de onderneming naar het volgende niveau van groei.

Walther en Marianne Coppens blijven als minderheidsaandeelhouders betrokken bij BBC Bouwmanagement. Operationeel wordt de organisatie aangestuurd door de ervaren Ronald Zilver, die na vele jaren van betrokkenheid bij BBC Bouwmanagement op 1 januari de rol van operationeel directeur op zich nam.