Bedrijfsleider vastgoedonderhoudsbedrijf neemt Van Kooten Schilders B.V. over

Totaalonderhoudsbedrijf Van Kooten Schilders B.V. uit Ridderkerk is overgenomen door Maarten Timmermans. Timmermans was tot voor kort bedrijfsleider van een vastgoedonderhoudsbedrijf uit Zwijndrecht en verwezenlijkt via een Management Buy-In (MBI) zijn ambitie om zelfstandig te ondernemen. Hij wil de capaciteit van het bedrijf uitbreiden met behoud van personeel.

Van Kooten Schilders B.V. is een gerenommeerde organisatie en heeft een grote klantenkring in de regio groot-Rotterdam. Het familiebedrijf is ruim 100 jaar geleden opgericht en mag verschillende gemeentes, projectontwikkelaars, woningcorporaties, VvE’s, bedrijven en particulieren tot de klantenkring rekenen.

Voor de tweede keer in twaalf jaar tijd begeleidde Ronald van der Graaf, partner en overnameadviseur bij Marktlink Fusies & Overnames, de verkoop van dit familiebedrijf. In 2006 werd de onderneming door de familie Van Kooten verkocht aan ondernemer Ido Snel vanwege het bereiken van de pensioengerechtigde leeftijd en het ontbreken van opvolging binnen de familie. Snel draagt het bedrijf nu op zijn beurt over om zich meer te richten op zijn activiteiten als projectontwikkelaar. Alhoewel Snel al zijn aandelen heeft verkocht blijft hij als adviseur betrokken bij Van Kooten Schilders.

Van Kooten Schilders B.V. krijgt nu voor de tweede keer een MBI’er als nieuwe DGA, aldus Ronald van der Graaf: “Bij een MBI-transactie koopt een ervaren manager van ‘buitenaf’ zich in een onderneming in. Bedrijven hebben interesse in een betrokken opvolger met veel ervaring. Als manager kun je zo een volgende stap nemen en aan de slag gaan als ondernemer. Het bijkomend voordeel is dat je het bedrijf niet vanaf de grond hoeft op te bouwen. Met name de maakindustrie en de bouw- en onderhoudssector zijn uitermate geschikt voor toetredende MBI’ers, mede door invulling te geven in het opvolgingsvraagstuk dat momenteel bij veel ondernemers speelt.

Persoon met juiste DNA
Maarten Timmermans heeft als bedrijfsleider ervaring bij een groot vastgoedonderhoudsbedrijf in de regio. Na een actieve zoektocht naar een geschikte overnamekandidaat met de juiste ervaring en visie voor Van Kooten Schilders B.V. kwam Timmermans al snel in beeld. Snel: “Zijn achtergrond, DNA en ervaring past uitstekend bij dit prachtige familiebedrijf. Met de MBI directeur-eigenaar is de juiste persoon aangetrokken om de volgende stap te maken.

Timmermans heeft veel vertrouwen in zijn missie: “Van Kooten Schilders is een gerenomeerd bedrijf met een jarenlang trackrecord en stabiel rendement. De klanten vertrouwen op onze gespecialiseerde dienstverlening en dat zal ik als nieuwe eigenaar waarborgen en verder uitbouwen. We investeren in kennis van onze medewerkers zodat deze aansluit bij de behoefte van onze opdrachtgevers. In de totaalonderhoudsbranche is ervaren personeel van essentieel belang voor het leveren van kwaliteit. In de toekomst willen we inzetten op geleidelijke groei door het aantrekken van vakspecialisten die we intern willen opleiden. We zien in de regio ruimte voor substantiële groei, vanwege de aanhoudende vraag naar vakmensen.