Bevrijdingspop Haarlem presenteert eerste namen editie 2014

jett_rebel_persfoto_onlineJETT REBEL, SVEN HAMMOND SOUL en KING KHAN & THE SHRINES

Stichting Bevrijdingspop Haarlem maakt vandaag drie nieuwe acts bekend. Op maandag 5 mei zullen: Jett Rebel, Sven Hammond Soul en King Khan & The Shrines een optreden geven op het grootste en oudste bevrijdingsfestival van het land.

Programmeur Ivo Maissan is in zijn sas met deze namen: “Sven Hammond Soul had ik vorig jaar al willen hebben. Nu heb ik ze, te gek! Over Jett Rebel: “Echt, ik ben zo blij dat ik die al in heel vroeg stadium heb vastgelegd. Hij is één van de opkomende nieuwe grote namen. En King Kahn, dat belooft ook een feest te worden; heel dansbaar allemaal.” Eerder was al bekend dat ook Kensington optreedt in de Haarlemmerhout.

Jett Rebel
Meet Jett Rebel, flamboyante muziekgod van beroep en popheld van het heelal. Sinds zijn geboorte 23 lichtjaren geleden is het er nooit meer rustig geworden. Met een open blik zet hij de complete intergalactische muziekgeschiedenis naar zijn hand op de EP’s Venus en Mars. Vanuit zijn studio, om de hoek van Sun Ra, naast Paisley Park en een deur verder dan die van Ziggy Stardust, stromen de meest onweerstaanbare liedjes de ruimte in. Geboren als Jelte Tuinstra stroomde er al van jongs af aan muziek door de aderen van Jett, die door een passerende Wizard, A True Star Jett Rebel gedoopt werd. Zijn oom Brian Wilson wijdde hem in de wereld van de studio en zelf ontdekte hij de gitaar, drums, toetsen en basgitaar. Zijn fantasie kreeg hij cadeau bij zijn geboorte en reikt tot de uithoeken van het universum

svenhammondsoulSven Hammond Soul
Het derde album van Sven Hammond Soul is een dollemansrit. Het ene moment zit je in de Copacabana nachtclub in New York te kijken naar danseressen met veel veren en glitters, en een zanger met opengeknoopt hemd die staat te galmen alsof ze het buiten ook moeten horen. Vervolgens dans je op een streetparade in New Orleans, gelijk daarna duik je middenin een kolkende, doorgedraaide massa cyberpunks in een afgelegen pakhuis. Pas op, want je bent ook nog getuige van een zeer funky revolverheldenduel in een hete woestijn. Jaren zestig pop, vuige funk tot een cover van The Prodigy, alles komt er uit: stampend, zwetend, raggend onder de vakkundige handen van Sven Hammond.

King Khan & The Shrines
Na ruim vijftien jaar van spelen in minstens vijf bands en de wildste capriolen uithalen op het podium, zat de Canadees-Indiase garageheld King Khan er even helemaal doorheen. Gek geworden van het vele spelen nam hij in 2011 een sabbatical van maarliefst twee jaar, om zich terug te trekken in een klooster. De rust heeft hem hoorbaar goed gedaan: de barstensvol soul en rock ‘n’ roll zittende garage op het nieuwe album met zijn zevenkoppige band The Shrines ‘Idle No More’ vlamt, spettert en knettert als vanouds.

LogoMaandag 5 mei
Met deze eerste namen van de line-up timmert Bevrijdingspop flink aan de weg. Binnenkort worden nog meer acts bekend gemaakt. Dit jaar valt Bevrijdingsdag op een maandag, dit betekent dat voor het dagprogramma een groot deel van de bezoekers vrij zal moeten nemen van hun werk. Met de bekendmaking van deze eerste namen, zal die vakantiedag snel geboekt zijn, verwacht de organisatie.

Over dit persbericht: Pressrecord Public Relations zet zich sinds eind 2009 belangeloos in om Nederlands oudste bevrijdingsfestival te ondersteunen in communicatie en PR. Hierbinnen biedt Pressrecord strategisch advies, de proactieve benadering van relevante media en zien wij er op toe dat de juiste communicatie uitingen worden gecommuniceerd. Speerpunten zijn de positionering van Bevrijdingspop via diverse mediamomenten, vrijwilligerswerving en het creëren van draagvlak.