Bevrijdingspop organiseert theaterdebat met Toneelschuur Producties en Bureau Spraakwater

Stichting Bevrijdingspop organiseert op 25 april aanstaande in samenwerking met Toneelschuur Producties en Bureau Spraakwater een theaterdebat over vrijheid. Hiermee wil de stichting de bezoekers van het besef doordringen dat vrijheid een groot goed is, dat zeker niet vanzelfsprekend is. Het theaterdebat combineert de inhoudelijke diepgang van een debat met de snelheid en visuele verbeeldingskracht van improvisatietheater. Aanvang: 17 uur. Toegang is gratis.

Onder leiding van een ervaren debatleider geeft het publiek op Tweede Paasdag zijn mening over een aantal stellingen. Drie acteurs verlevendigen de middag met het uitspelen van beschreven situaties. Input vanuit het publiek wordt gebruikt om de scène op gang te brengen.

Samenwerking
Stichting Bevrijdingspop heeft in Toneelschuur Producties de ideale samenwerkingpartner gevonden. Pepijn Borgwat van de stichting: “Bevrijdingspop wil vaker in het jaar aanwezig zijn in de stad. Door voor het theaterdebat te kiezen, denken we een vorm te hebben gevonden die inhoudelijke diepgang geeft aan de discussie, zonder dat deze vervalt in éénrichtingsverkeer. We willen juist de mening van de bezoeker horen.”

De samenwerking vangt op 25 april aan met het theaterdebat in de foyer van De Toneelschuur, maar houdt daar niet op. Op 5 mei speelt Toneelschuur Producties een scène van hun nieuwste voorstelling ‘Na het Einde’ op Bevrijdingspop. Hiernaast organiseert Stichting Bevrijdingspop dit jaar ook op het hoofdpodium van Bevrijdingspop een debat, waarbij het publiek gemotiveerd wordt zich in de discussie te mengen. Op 5 mei wordt het hoofdpodium twee keer als discussieforum gebruikt.

De intentie is om de samenwerking tussen Stichting Bevrijdingspop en Toneelschuur Producties de komende jaren uit te breiden.