Bevrijdingspop presenteert line-up 2014

Blof__Stephanie_PistelStichting Bevrijdingspop maakt vandaag het grootste deel van de line-up bekend. Namen als Bløf, De Staat, The Opposites en Niels Geusebroek maken dit jaar hun opwachting in de Haarlemmer Hout.

Jupilerpodium powered bij Sena
Ook de programmering van het Jupilerpodium ‘powered bij Sena’ liegt er dit jaar niet om, met bands als The Vagary, Taymir, Bade, Michael Prins, het Belgische rap-talent Coely, Jett Rebel en de spectaculaire soulband King Khan & The Shrines. Joshua Baumgarten alias Mr. Weird Beard alias The Beat Rabbi alias Johnny Bumfucka zorgt voor de nodige entertainment tussen de optredens door.

Kinderfestival
Speciaal voor de kleine festivalbezoeker is er van alles te beleven op het kinderfestival van Bevrijdingspop, zoals een dance workshop en optreden van Lydias Dance Center, een percussie workshop van Zwaanswijk Percussion, Hakim de Grote Poepshow, een optreden van Femke Meines (bekend van het Junior Songfestival 2012) en afsluiter Kids dj Jack.

Silent Disco
Daarnaast is het programma van Bevrijdingspop dit jaar uitgebreid met een Silent Disco, georganiseerd door het Haarlemse collectief Je Suis Energy. Ook is er volop ruimte gemaakt voor opkomend Haarlems talent. Het programma van het Plein van de Vrijheid is tot stand gekomen met de Music Academy Inholland Haarlem.

Over BevrijdingspopBP2013_05_20-39-46-2743_foto_Bart Manders
Stichting Bevrijdingspop organiseert al sinds 1980 jaarlijks het bevrijdingsfestival in Haarlem – Noord-Holland en is daarmee het oudste bevrijdingsfestival van Nederland. Zo’n 450 vrijwilligers werken hard mee aan dit unieke festival. Het festival biedt nationale en internationale artiesten een podium en geeft ruim 100.000 toeschouwers elk jaar weer een mix van hedendaagse popmuziek, alternatieve muziek, straattheater en kinderentertainment. Om op deze wijze de Vrijheid te vieren. Sinds 2008 organiseert Bevrijdingspop ook een klassiek herdenkingsconcert op 4 mei. Meer info: www.bevrijdingspop.nl