Home Alle persberichten BlinkLane verwerft groeikapitaal van Duitse investeringsmaatschappij AUCTUS Capital Partners AG

BlinkLane verwerft groeikapitaal van Duitse investeringsmaatschappij AUCTUS Capital Partners AG

0

De snelgroeiende bedrijven BlinkLane Consulting en Gladwell Academy hebben een investering ontvangen van de Duitse investeringsmaatschappij AUCTUS Capital Partners AG. Met de investering wordt het management van beide bedrijven door AUCTUS ondersteund in de uitrol van een internationale buy-and-build strategie voor verdere groei. Marktlink Fusies & Overnames bracht beide partijen met elkaar in contact en begeleidde de deal. AUCTUS verwerft met de transactie een belang in de Nederlandse organisatie die een hoofdkantoor in Amsterdam heeft en vestigingen in Parijs en Bangalore.

BlinkLane, opgericht in 2007, biedt hoogwaardige consultancydiensten aan corporates en overheden, waarbij de nadruk ligt op innovatie en organisatietransformatie. In 2014 voegde het bureau trainingen en evenementen aan het portfolio toe op gebied van technologie, strategie en organisatie onder het label Gladwell Academy.

Gedreven door digitalisering en de dringende behoefte van bedrijven om hun wendbaarheid te vergroten en time-to-market te verkorten, is de markt voor organisatietransformaties met een focus op ‘Agile’ spectaculair gegroeid. Onafhankelijk marktonderzoek toont aan dat de Nederlandse markt voor Agile organisatietransformaties nog verre van verzadigd is met verwachte jaarlijkse groeiniveaus van 10% tot 15% voor de aankomende vijf jaar. Nederland heeft een leidende positie op het gebied van Agile transformaties en is samen met de Nordics toonaangevend binnen Europa. De Duitse en Franse markt ontwikkelen snel en zijn bezig met een inhaalslag, met verwachte groeicijfers van 15% tot 20% over dezelfde periode.

De explosieve marktgroei op Europees niveau en toenemende vraag uit zowel Nederland als het buitenland zijn voor BlinkLane de aanleiding geweest om Marktlink Fusies & Overnames te benaderen in de zoektocht naar een strategische partner. Na gesprekken met diverse Europese investeringsmaatschappijen werd uiteindelijk gekozen voor AUCTUS. AUCTUS en het management investeren een bedrag van 30 miljoen euro voor verdere overnames op het gebied van organisatietransformatie en digitalisering met een primaire focus op Duitsland, Frankrijk en Nederland.

M&A adviseur Max van Wakeren van Marktlink ziet ruimte voor een actieve buy-and-build strategie: “BlinkLane is één van de toonaangevende spelers op het gebied van Agile transformaties en heeft inmiddels zo’n 30 grote transformaties doorgevoerd bij toonaangevende bedrijven. Met AUCTUS, een partij met een bewezen buy-and-build track record, zijn de voorwaarden gecreëerd om de nummer één van Europa te worden op dit gebied. De unieke en solide positie van BlinkLane in een snelgroeiende Europese markt, gecombineerd met een ervaren management team, maken de onderneming een uitermate geschikt platform voor het uitrollen van een buy-and-build strategie.

CEO Han Driessen is één van de oprichters en aandeelhouders van BlinkLane: “Tussen de strategiehuizen en de grote full-service partijen is ruimte voor, en behoefte aan, een middelgrote en gespecialiseerde pan-Europese speler op het gebied van organisatietransformatie. AUCTUS heeft in onze ogen de ervaring, kennis en het track-record om onze groeiambities te ondersteunen, zowel organisch als door middel van doelgerichte acquisities.