Brede programmering Gitaarlem tijdens Schalkwijk aan Zee

Schalkwijk aan Zee - persfoto - 30-06-2014 versie 004Op zondag 24 augustus vindt voor de derde keer het zomerse Schalkwijk aan Zee Festival plaats. Vanaf 12.00 uur start het festival met optredens van bekend en minder bekend talent uit Haarlem en omgeving. Ook zijn er naast de optredens diverse andere activiteiten voor jong en oud in het recreatiepark aan de Molenplas. Voor de muzikale aankleding werkt de organisatie dit jaar voor het eerst nauw samen met Stichting Gitaarlem.

Net als voorgaande jaren is er een brede programmering op twee podia, zijn er gratis workshops en een creatieve- en culturele markt. Verder zijn er voorstellingen in de theatertent, kinderworkshops op Billy’s Playground kinderplein en is er een leuk aanbod aan wateractiviteiten in en aan de Molenplas. De Revert95 Skatecontest biedt skatetalent de kans om hun kunsten te vertonen aan de bezoekers van het evenement in het Haarlemse Schalkwijk.

Schalkwijk aan Zee editie 2013 met optreden van Leona PhilippoGitaarlem
Nieuw is de samenwerking met Stichting Gitaarlem, die vanaf dit jaar een groot deel van de muzikale programmering zal verzorgen. Schalkwijk aan Zee wil met deze meerjarige samenwerking nog niet ontdekte talentvolle muzikanten uit Haarlem een podium bieden. Deze nog niet ontdekte Haarlemse talenten die dit jaar op het festival optreden, maken kans op een finaleplaats om met in totaal twaalf bekende Haarlemse popmuzikanten als ‘bonus track’ op het Gitaarlem album te verschijnen. Meer hierover volgt binnenkort op Facebook.

Gitaarlem is een initiatief van cabaretduo Joost en Daan Speelman en 3FM dj Giel Beelen, ter profilering van de rijke en actieve Haarlemse pop-industrie. Met diverse activiteiten van Gitaarlem wordt geld ingezameld voor 3FM Serious Request, dat dit jaar met het Glazen Huis naar Haarlem komt. Speciaal voor Gitaarlem is een akoestische gitaar gemaakt die iedere maand van hand tot hand gaat langs twaalf bekende Haarlemse artiesten. Dat levert maandelijks een nieuwe song op die elke laatste vrijdag van de maand live wordt uitgevoerd in de studio van 3FM bij Giel. In november 2014 verschijnen alle twaalf gecomponeerde songs inclusief de bonustrack op CD en in special edition op vinyl. De opbrengsten van het album komen ten goede aan de Stille Ramp van dit jaar.

logo_schalkwijkaanzeeVrijwilligers en beschikbare marktkramen
Om Schalkwijk aan Zee ook dit jaar weer tot een succes te maken is de organisatie op zoek naar vrijwilligers. Iedereen die iets voor of op het festival wil doen kan zich bij de organisatie aanmelden. Ook zijn er voor organisaties, instanties, kunstenaars en particulieren marktkramen beschikbaar op de creatieve- en culturele markt. Aanmelden voor marktkramen en als vrijwilliger kan via de website www.schalkwijkaanzee.nl of per mail via info@schalkwijkaanzee.nl .

Festival Schalkwijk aan Zee wordt ook dit jaar weer mogelijk gemaakt door onze sponsors. Mede dankzij Ymere, Pré Wonen, Elan Wonen, gemeente Haarlem, Dock, Wijkraden Schalkwijk, Rabobank Haarlem en Omstreken en restaurant de Molenplas is er ook dit jaar weer een aantrekkelijk programma gerealiseerd om inwoners van de regio bekend te maken met de Haarlemse wijk Schalkwijk. Toegang tot het Schalkwijk aan Zee Festival is gratis. Binnenkort wordt het volledige programma bekend gemaakt op de website www.schalkwijkaanzee.nl.