Brede theaterprogrammering tijdens Schalkwijk aan Zee Festival

Schalkwijk aan ZeeTijdens de vierde editie van het zomerse Schalkwijk aan Zee Festival op zondag 6 september wordt de volledige programmering van de inmiddels erg populaire theatertent verzorgd door Toneelschuur, Stadsschouwburg en Philharmonie Haarlem. Tussen 13.00 en 18.00 uur vinden er diverse optredens plaats van onder andere cabaretier Maarten Ebbers, vocalist Paul van Utrecht (Frommermann), accordeonist Vincent van Amsterdam en jongeren van Toneelschuur Producties met Starring# en een jazzconcert LOUIS! met vier geweldige muzikanten. Daarnaast is er een jeugdtheatervoorstelling 6+ in een omgebouwde vrachtwagen en vindt op het hoofdpodium de bekendmaking plaats wie de kinderrollen in de Kerstproductie ‘Scrooge2015 Loes en Marlie’ gaan vervullen.

Theaterliefhebbers ontvangen bij een bezoek aan de theatermarktkramen van de Toneelschuur, Stadsschouwburg en Philharmonie een cadeautas vol verrassingen. Hiernaast maken bezoekers kans een serie Dubbelspel (toneelvoorstellingen in zowel Toneelschuur als Stadsschouwburg) voor 2 personen te winnen.

Start festival
Vanaf 12.00 uur start het Schalkwijk aan Zee Festival met optredens van bekend en minder bekend talent uit Haarlem en omgeving. Naast de optredens zijn er diverse activiteiten voor jong en oud in het recreatiepark aan de Molenplas. Net als voorgaande jaren is er een brede programmering met bands, gratis workshops en een creatieve en culturele markt. Verder zijn er kinderworkshops, Billy’s Playground en is er een leuk aanbod aan wateractiviteiten in en aan de Molenplas. De Revert95 Skatecontest biedt skatetalent de kans om hun kunsten te vertonen aan de bezoekers van het evenement in het Haarlemse Schalkwijk.

Omgebouwde vrachtwagen als theater
Jeugdtheatergezelschap Unieke Zaken komt naar festival Schalkwijk aan Zee in een tot theater omgebouwde vrachtwagen. In de vrachtwagen wordt de legendarische reis van waaghals Charles Lindbergh verbeeld door middel van het theaterstuk ‘De Vliegende Gek’. Unieke Zaken bewerkt in hoog tempo en beeldende speelstijl deze eerste solovlucht over de Atlantische Oceaan tot een intiem en spannend theateravontuur voor iedereen vanaf 6 jaar. De voorstelling is zondag 6 september vier keer te zien zijn.

Marktkramen nog beschikbaar
Om Schalkwijk aan Zee lekker verrassend en divers te houden worden er aan organisaties, instanties, kunstenaars en particulieren onder andere marktkramen beschikbaar gesteld op de creatieve en culturele markt. Hiernaast is het festival ook dit jaar weer op zoek naar vrijwilligers om alles tot een succes te maken. Iedereen die iets voor Schalkwijk aan Zee wil doen kan zich bij de organisatie aanmelden. Aanmelden voor marktkramen en als vrijwilliger kan via de website www.schalkwijkaanzee.nl of per mail via info@schalkwijkaanzee.nl.

Festival Schalkwijk aan Zee wordt dit jaar weer mogelijk gemaakt door de sponsors Ymere, Pré Wonen, Elan Wonen, gemeente Haarlem, Dock, Wijkraden Schalkwijk, Rabobank Haarlem en Omstreken, Theater Haarlem, Toneelschuur en restaurant de Molenplas. Zij hebben meegeholpen om weer een aantrekkelijk programma te realiseren om inwoners van de regio bekend te maken met de Haarlemse wijk Schalkwijk. Toegang tot het Schalkwijk aan Zee Festival is gratis. Binnenkort wordt het volledige programma bekend gemaakt op de website www.schalkwijkaanzee.nl.