Brigitte Kaandorp een van hoofdacts gevarieerd programma Schalkwijk aan Zee

SWAZ 5Over enkele dagen strijkt het Schalkwijk aan Zee Festival weer neer in het recreatiegebied de Molenplas aan de Ringvaart. Op zondag 6 september vanaf 12.00 uur maken tal van artiesten hun opwachting tijdens dit vrolijke zomerse evenement, waaronder de bands Bunch on a Breakout, Charl Delemarre, Bagjuice en Jack and the Weatherman.

Voor de actievelingen zijn er ook sport- en muziekworkshops. Nieuw dit jaar is de Theaterbus met voorstellingen voor kinderen vanaf 6 jaar. Ook ontbreekt de Theatertent niet, deze is dit jaar geheel geprogrammeerd door Theater Haarlem en Toneelschuur.

Vanaf 12.00 uur start het programma op het parkpodium met het zonnigste koor van Nederland “Coro Cantoro”. Om 13.00 uur is burgemeester Bernt Schneiders aanwezig om het evenement officieel in te luiden. Op de officiële opening volgt een gevarieerd programma aan muziek. De presentatie van de cast van Loes & Marlie, de Haarlemse Scrooge voorstelling van 2015, mag hierbij niet ongenoemd blijven. Niemand minder dan Brigitte Kaandorp en wethouder van Cultuur Jack van der Hoek kondigen deze om 14.30 uur aan.

In het veld vinden de bezoekers het dansplein en de workshoptent, welke een grote variëteit bieden voor alle doeners en kijkers. Vanaf 12.00 uur staan workshops en optredens op het programma. De bezoekers kunnen zich uitleven bij Afrikaanse muziek van Multi Cultural Show, Yoga, Bachata Moderna, de Schalkwijkse T.W.O.-Dance, Zumba, Afro-Jazz workshop van MAS&CO, Dansdemo van Pré Sport en Salsa LA style. Agbodo biedt zelfs percussieworkshops.

Verbindingsstuk van activiteiten
Ook is Club Schalkwijk hier weer te vinden, samen met de Kids tent. Op deze plek in het veld komen diverse activiteiten bij elkaar voor jong en oud. Zo kan men op het veld gedurende de dag meedoen aan diverse demonstraties of workshops. De bezoekers genieten onder andere van Taoïstische Tai Chi Vereniging NL, Ouder & Kind Timmerclub van Woodwerk, KinderYoga en Slacklinen met Circusschool Doe het Zelf. Ook valt er te genieten van voorleesworkshops, muziekworkshops van de Wereld Muziek School en optredens van Jordy en Sabeau. De DJ Boot bij het strandje vult de lege momenten van het podium. Bezoekers worden geacht te dansen in het zand en in de zon te genieten van een cocktail.

De maag wil ook wat
Wie de complete dag in Schalkwijk wil overbruggen, zal gerustgesteld zijn bij het ruime assortiment aan eten en drinken. Op het terrein staan twee bars en tal van foodtrucks met een zeer gevarieerd aanbod aan internationale topgerechten. Bij de cocktailbar bij het strand kan men na al dit lekkers uitbuiken met een mooie longdrink in de hand.

Festival Schalkwijk aan Zee is ook dit jaar weer mogelijk gemaakt door onze sponsors. Mede dankzij Ymere, Pré Wonen, Elan Wonen, gemeente Haarlem, Dock, Wijkraden Schalkwijk, Rabobank Haarlem en Omstreken, Stadsschouwburg en Philharmonie Haarlem, Toneelschuur en restaurant de Molenplas is er een aantrekkelijk programma om inwoners van de regio bekend te maken met de Haarlemse wijk Schalkwijk. Yvonne van Bourgondiën wijkregisseur Wonen bij Pré Wonen: “Het festival Schalkwijk aan Zee is een onderdeel van de vele activiteiten en initiatieven die in Schalkwijk plaatsvinden, zodat iedereen kan zien wat een leuke dingen er gebeuren in Schalkwijk!”

Toegang tot het Schalkwijk aan Zee Festival is gratis. Het volledige programma is te lezen op www.schalkwijkaanzee.nllogo_schalkwijkaanzee