Home Alle persberichten Business angels investeren in innovatie in de zorg

Business angels investeren in innovatie in de zorg

0

Tijdens de bijeenkomst ‘A match made in Heaven’ op 3 september bij Coworkcenter Zaamen in Haarlem krijgen ondernemers uit de metropoolregio Amsterdam de kans ideeën te pitchen voor de ontwikkeling van innovatie in de zorg.

Onder de auspiciën van dagvoorzitter Rutger de Hamer (oprichter van hamer-tijd.nl) maken deelnemers hierbij aanspraak op een startkapitaal van 50.000 tot 500.000 euro van business angels die kennis en geld willen investeren in innovatieve concepten. De bijeenkomst wordt georganiseerd door KvK Amsterdam, MKB Haarlem,  en Team Academy.

“Ondernemers komen steeds moeilijker aan startkapitaal om hun innovatieve plannen te realiseren. Aan de andere kant zijn er steeds meer private investeerders en andere kapitaalverstrekkers, die op zoek zijn naar investeringsmogelijkheden. Zij zien graag goede ondernemersplannen langskomen,” aldus Laurette van Halen, adviseur regiostimulering van Kamer van Koophandel Amsterdam.

A match made in heaven komt voort uit een programma om het innovatieve klimaat van de regio te verbeteren.  ‘Toegang tot kapitaal’ wordt door 50% van de ondernemers in de metropoolregio als grootste knelpunt ervaren. De initiatiefnemers van A match made in heaven geven innovatie een kans door veelbelovende, innoverende ondernemers te matchen met potentiële informele investeerders.
Zorgsector
Dit jaar draagt de bijeenkomst het thema zorg. Zorg is een snel groeiende sector waarin ontwikkelingen elkaar snel opvolgen. De economische waarde van de zorgsector springt er in de regio Zuid Kennemerland tussenuit. Uit de economische verkenningen van 2012 blijkt dat de zorg in de regio een bovengemiddelde omvang en groei heeft in de periode 2001-2011. Ook relatief ten opzicht van de rest van de  metropoolregio is de zorgsector groot van omvang. Gecombineerd met een kapitaalkrachtige bevolking biedt dit mooie kansen voor ondernemers uit de hele metropoolregio.

Een driekoppige jury zal de ideeën op 3 september toetsen. Aan het hoofd van deze jury staat Erik van den Bosch, directeur Wholesale Rabobank Haarlem en Omstreken. Hij wordt bijgestaan door Roland Hoekstra (JAN Overnames & Waarderingen)  en Matthijs Ariëns (advocaat en partner van Kosteradvocaten). Om de jury te helpen met de juiste keuze worden zij tijdens de bijeenkomst voorzien van de professionele mening van enkele grote namen uit de zorg, zoals MSD, Zorgbalans en KennemerGasthuis.

Aanmelden
Ondernemers uit de zorg en/of healthsector kunnen zich aanmelden als hun idee aan een aantal criteria voldoet. Het idee moet innovatief en onderscheidend zijn en van waarde zijn voor de doelgroep. Hiernaast moet er een pilot hebben plaats gevonden of moet de onderneming omzet hebben. Concepten met een investeringsbehoefte tussen €50.000 en €500.000 genieten bovendien de voorkeur. Ondernemers die geselecteerd worden voor deelname, maken ook kans op een jury- en een publieksprijs ter waarde van 2.500 euro. Informatie en aanmeldingen lopen via www.amatchmadeinheaven.nl.