De Prefabriek bouwt verder uit dankzij overname Ardent Equity

Ardent Equity heeft een belang genomen in De Prefabriek, een innovatief bouwbedrijf gespecialiseerd in op maat gemaakte prefab aanbouwen voor particulieren. De Prefabriek heeft de ambitie de sterke groei van de afgelopen jaren door te zetten en op korte termijn landelijke dekking aan te bieden. De onderneming is inmiddels bezig met een nieuwe, geautomatiseerde productielocatie om hiermee de capaciteit te verviervoudigen. Marktlink heeft de jonge ondernemer Thijs Wesseling (29) bijgestaan bij de verkoop.

Sinds de oprichting in 2017 is De Prefabriek een toonaangevend en innovatief bouwbedrijf. Het is uitgegroeid tot de grootste leverancier van individueel op maat gemaakte prefab aanbouwen voor particulieren. De prefab bouwoplossingen helpen om snel en voordelig huizen van een vergunningsvrije of vergunningsplichtige aanbouw te voorzien. De aanbouw wordt onder geconditioneerde omstandigheden geproduceerd in de centrale productielocatie van De Prefabriek. Hierdoor levert De Prefabriek aanbouwen van zeer hoogwaardige kwaliteit. Hierna wordt de aanbouw naar de klant getransporteerd en in slechts vijf dagen op locatie geplaatst en gefinaliseerd. Vergeleken met conventionele bouwmethoden is het prefab concept van De Prefabriek veel sneller te realiseren. Daarnaast is het ook een duurzamere oplossing door efficiënter gebruik van materialen, minder afval en een minimaal aantal transportbewegingen.

Het team van De Prefabriek bestaat uit 35 werknemers die circa 200 aanbouwen per jaar realiseren. De Prefabriek is nu voornamelijk actief in Noord-Holland, Zuid-Holland en delen van Utrecht en Flevoland. Thijs Wesseling van De Prefabriek: “Ardent Equity is een goede match voor ons door de actieve rol die zij nemen in het ondersteunen van organisaties op strategisch en operationeel vlak. Dankzij Ardent Equity creëren we slagkracht en trekken we kennis aan. Zij hebben veel ervaring opgedaan bij het openen van nieuwe fabrieken. Het doel is de omzet de komende jaren te verviervoudigen.

Quirijn van Engelen van Ardent Equity onderstreept de match: “De investering in De Prefabriek sluit goed aan op de strategie van Ardent Equity om een succesvolle en ambitieuze organisatie actief te ondersteunen in een volgende fase van groei. Er liggen bovendien veel kansen op het vlak van digitalisatie en duurzaamheid in de verdere ontwikkeling en groei van de onderneming. Bovendien zijn we voor de transactie samen al intensief gestart met het uitvoeren van de strategie. Dat alleen al zegt genoeg over de fit en het vertrouwen.

Manager Jelle Rutgers van Marktlink: “Gezien het gefragmenteerde en regionaal gerichte karakter van de prefab (uit)bouwmarkt in Nederland zijn er interessante consolidatiemogelijkheden. Vanwege haar onderscheidend vermogen en schaalbaarheid vormt De Prefabriek de ideale springplank voor verdere investeringen in de markt. Deze mogelijkheden beperken zich niet enkel tot de Nederlandse markt.