DIKS Autoverhuur lijft vestigingen Van Dusschoten & Van Ginkel in

  • Vestigingen in Amersfoort en Zeist verder als DIKS Autoverhuur& Autodelen.
  • Wagenpark groeit uit tot 1450 voertuigen en beslaat 50 huurcategorieën.
  • DIKS elektrificeert deel van het aanbod en lanceert autodelen in Amersfoort en Zeist
  • Verwachte verzamelomzet in 2024 25 miljoen euro

DIKS Autoverhuur heeft de vestigingen en het wagenpark van regionaal autoverhuurbedrijf Van Dusschoten & Van Ginkel in Zeist en Amersfoort overgenomen. Daarmee groeit het wagenpark van de autoverhuurmaatschappij, die dit jaar 75 jaar bestaat, uit tot 1450 voertuigen en 10 vestigingen. De overname brengt een groter dienstenaanbod met zich mee voor de inwoners van Midden-Nederland en past perfect binnen de missie van DIKS om bij te dragen aan duurzame en flexibele mobiliteit in Nederland.

Meer keuze voor klanten
Met de overname groeit het wagenpark uit van 16 tot maar liefst 50 huurcategorieën, wat een totaal van 1450 voertuigen omvat – het personeelsbestand stijgt door de fusie naar 120 medewerkers. Deze uitbreiding betekent dat klanten in de regio toegang krijgen tot een breder aanbod van passende vervoersoplossingen, van kleine stadsauto’s tot ruime bedrijfswagens. Niels Diks, directeur DIKS Autoverhuur & Autodelen: “Er zijn veel overeenkomsten tussen onze bedrijven: beide zijn we een familiebedrijf dat hun oorsprong vindt in de jaren ’40, en we delen belangrijke kernwaarden en ambities. De snel veranderende markt heeft ons samengebracht, zodat we kunnen blijven groeien en innoveren. Daarbij zijn stabiliteit en continuïteit de belangrijkste uitgangspunten. De toevoeging van de twee vestigingen is overigens een feestelijke gebeurtenis, die samenvalt met het 75-jarig bestaan van DIKS Autoverhuur.” Met het oog op de toekomst heeft DIKS onlangs een nieuwe website en app gelanceerd. In de app, die is te downloaden in alle app stores, komt binnenkort ook ‘DIKS autodelen’ beschikbaar. Deze nieuwe dienst draagt bij aan de visie van het bedrijf om een breed scala aan flexibele mobiliteitsoplossingen te bieden voor de korte termijn, variërend van een uur tot een jaar.

Vertrouwde service en gezichten
De inlijving van Van Dusschoten & Van Ginkel door DIKS Autoverhuur markeert de samensmelting van twee prachtige familiebedrijven met een rijke geschiedenis, waarbij persoonlijk contact, een goede prijs en volledige transparantie centraal staan. Zo kunnen klanten altijd rekenen op duidelijkheid en betrouwbare service. Directeur Gerard Spoor van Van Dusschoten & Van Ginkel blijft aan boord bij DIKS als technisch directeur en mede-eigenaar; met hun gedeelde ambitie voor groei zijn Spoor en Niels Diks, derde generatie aan het roer van DIKS Autoverhuur, vastbesloten om een significante bijdrage te leveren aan de consolidatie binnen de branche. Gerard Spoor: “Deze samenvoeging betekent ook een geweldige stap vooruit voor ons bedrijf. Onder de vlag van DIKS Autoverhuur & Autodelen kunnen we onze klanten een grotere variatie aan diensten en een nog betere service bieden, terwijl we trouw blijven aan onze eigen waarden en tradities. Ik kijk uit naar de toekomst en het verder versterken van de goede band die we nu al met onze klanten hebben.” Alle medewerkers van Van Dusschoten & Van Ginkel blijven in de nieuwe bedrijven actief.

Regionale duurzaamheid
DIKS Autoverhuur brengt niet alleen expertise mee naar de regio, maar ook een sterke focus op duurzaamheid. Het bedrijf gelooft in de kracht van huren en delen, met als missie om klanten te voorzien van passend vervoer, waarmee ze bijdragen aan leefbare en goed bereikbare buurten. Huren en delen biedt volgens DIKS niet alleen financiële voordelen, maar is ook beter voor het milieu en draagt met het flexibele karakter bij aan het creëren van meer ruimte in de stad. Immers is er minder noodzaak voor het eigen bezit van een voertuig. “Er komen meer mogelijkheden, kennis en aandacht voor elektrificatie van het wagenpark en voor laadinfrastructuur ”, vertelt Gerard Spoor. “Door de schaalvoordelen in inkoop en automatisering kunnen we efficiënter werken en meer bijdragen aan de lokale leefbaarheid en bereikbaarheid van buurten.” Dat is ook de conclusie van Remon Lustenhouwer van Marktlink, die de overname heeft begeleid:

Wij zien dat de bereidheid en behoefte bij autoverhuurbedrijven stijgt om de onderneming over te dragen aan andere partijen. Dat komt omdat de autoverhuursector elektrificeert, als antwoord op de maatschappelijke behoefte aan duurzaamheid. Dat zorgt voor stevige investeringen in de vloot en laadinfrastructuur op de vestigingen”, licht Lustenhouwer toe. “Daarnaast wil de consument worden voorzien in alle online gemakken met een goede website en app, waardoor software en online zichtbaarheid steeds belangrijker worden. Nederlandse familiebedrijven zoals DIKS kunnen hierin een goede oplossing zijn, omdat deze investeringen reeds zijn gemaakt en nieuwe partners daar gebruik van kunnen maken.