Deuren langs voor 20.000 Facebook likes voor ‘goed nieuws’

Vanmorgen is een opvallende actie gestart. Burgerjournalist Robbert Zoon gaat zeven dagen lang bij duizenden huizen in Haarlem aanbellen om aandacht te vragen voor zijn Facebook pagina Haarlem Goed. Hierop publiceert hij dagelijks goed nieuws. Robbert Zoon wil in een week 20.000 Facebook likes binnenhalen. Hij vraagt de bewoners om zijn pagina bij de voordeur direct te liken op hun smartphone of tablet. Nog nooit is iemand een week lang duizenden deuren afgegaan om aandacht te vragen voor een Facebook pagina.

Deze opmerkelijke actie is vanmorgen om 10.00 uur gestart in het centrum van Haarlem. Dit zorgt bij de voordeuren voor verbaasde maar ook positieve reacties. Komende week trekt Robbert Zoon van de volkswijken in Haarlem Noord naar de chique Koninginnebuurt in Haarlem Zuid. De stad Haarlem heeft ruim 150.000 inwoners.

Haarlemmer Robbert Zoon houdt zich sinds 2005 bezig met goed nieuws en wil hiermee een bijdrage leveren aan een evenwichtiger nieuwsaanbod. Na Haarlem wil hij ook goed nieuws gaan publiceren in andere steden.

Klik hier voor de Facebook pagina van Haarlem Goed.