Eerste namen line-up Bevrijdingspop Haarlem 2013 bekend

De organisatie van Stichting Bevrijdingspop Haarlem maakt vandaag de eerste namen van de line-up van editie 2013 bekend. De programmering voor de beide podia bevat weer veel grote namen uit binnen en buitenland. De artiesten die onder andere in Haarlem spelen zijn Asaf Avidan uit Israël, Skip&Die uit Zuid Afrika en van eigen bodem Nielson, Mister and Mississippi en VanVelzen die behalve op 4 mei dus ook op Bevrijdingsdag het podium betreedt.

De winnaar van de Rob Acda Awards, die traditiegetrouw op 5 mei het Houtpodium mag openen wordt op 5 april tijdens de finale bekend gemaakt.

Ambassadeurs

In januari werden al de Ambassadeurs van de Vrijheid bekend gemaakt voor 2013. Miss Montreal, Dio en Chef’Special zijn dit jaar het gezicht van de vrijheid. Chef’Special zal Haarlem aandoen en met hun optreden het festival afsluiten. Elk jaar wordt door het Nationaal Comité 4 en 5 mei een jaarthema geformuleerd dat als inspiratie dient voor organisatoren van herdenkingen en vieringen. Het jaarthema van 2013 is: Vrijheid spreek je af.

Het Florapark wordt net als voorgaande jaren van 12.00 tot 19.30 uur gebruikt voor het kinderfestival met dit jaar onder andere Vet Kindercabaret en Zwaanswijk Percussie.

Locatie en tijden

Bevrijdingspop 2013 vindt zoals ieder jaar plaats op 5 mei in de Haarlemmer Hout tussen 12:00 en 24:00 uur. In de loop van de maand zal Bevrijdingspop meer namen bekend maken. Hou voor een actuele stand van zaken www.bevrijdingspop.nl in de gaten.