Europees zwemkampioen Joost Reijns geeft clinic aan deelnemers Swim to Fight Cancer Haarlem

Gisteravond kregen de eerste ingeschreven deelnemers van de tweede editie van Swim to Fight Cancer Haarlem een gratis zwemclinic in zwembad de Houtvaart van Europees zwemkampioen Joost Reijns. De clinic werd georganiseerd ter voorbereiding op de 2 en 4 km swim dat dit jaar op 16 september in Haarlem plaats vindt.

Reijns:”De reden dat ik hieraan mee werk is dat ik helaas zelf de diagnose kanker in 2012 heb gehad. Door een behandelplan op maat heb ik het geluk gehad te mogen herstellen. Door onderzoek wordt dit ook voor anderen mogelijk gemaakt en dat wens ik iedereen”.

Zwemclinic in de Houtvaart
Ook Lars Bottelier –talentvolle open water zwemmer- was aanwezig om deelnemers tips te geven voor een betere zwemtechniek. “Het is geweldig dat ik met mijn sport een steentje kan bijdragen voor sneller en beter kankeronderzoek.” De aanwezigen werden gisterenavond een uur lang intensief gecoacht op hun techniek.

Gratis wekelijkse trainingen
De Houtvaart is elke dinsdagavond exclusief geopend voor deelnemers die zich hebben ingeschreven voor Swim to Fight Cancer Haarlem. Op deze avonden is er begeleiding aanwezig die je voorzien van tips en tricks. Ook is het zwembad gratis toegankelijk op vertoon van je Swim-inschrijving tijdens de banenzwemuren. Op deze manier hoopt de Houtvaart het zwemmen in Haarlem meer onder de aandacht te brengen en te stimuleren.

Samenwerking Haarlemse ondernemers
Diverse Haarlemse ondernemers zetten zich belangeloos in om deze editie van Swim To Fight Cancer Haarlem tot een groot succes te maken. Onder hen ook Floris Jan Bovelander, voormalig Nederlands top-hockeyer. “De swim is een combinatie van een prachtig evenement door de grachten van mijn stad en het ophalen van geld voor kankeronderzoek. Goed onderzoek is essentieel en daar draag ik graag mijn steentje aan bij!”. Swim to Fight Cancer is een recreatief openwater zwemevent door hartje Haarlem waarbij deelnemers, alleen of in een team zoveel mogelijk geld inzamelen voor kankeronderzoek.

Helaas raakt kanker iedereen. 1 op 3 kent iemand in zijn of haar leven met kanker en dat is te veel. Door een Swim to Fight Cancer te organiseren kun je als individu of in een team geld inzamelen voor sneller en beter kankeronderzoek. Het zwemmen is niet alleen een sportieve prestatie maar ook een evenement met een lach en een traan.

Voor inschrijving en meer informatie bezoek je de website: Haarlem.SwimtoFightCancer.nl.