Europel Office Products klaar voor de volgende fase door overname van Findyour Equity Partners

Europel Office Products (Europel) is volledig overgenomen door investeerder Findyour Equity Partners (Findyour), die hiermee het startschot geeft voor een buy-and-buildstrategie. Europel werd bij een zoektocht naar een overnamekandidaat bijgestaan door Marktlink Fusies & Overnames.

Europel is in 1990 opgericht door Peter Pelser. Het bedrijf is leverancier van kantoorartikelen en machines voor kantoor-, school- en thuisgebruik en heeft een unieke positie in de keten. Het bedrijf voert sterke eigen merken (HF2 en OPUS2) en realiseert haar omzet via productontwikkeling en exclusieve Europese distributeurschappen van diverse andere merken. De onderneming heeft een unieke positie in de keten door onder andere het leveren aan groothandels, speciaalzaken, de grafische machinehandel en aan Amazon. Daarnaast heeft Europel een duidelijke e-commerce strategie.

Jeroen Oldengarm en Petra Borkent van overnamespecialist Marktlink Fusies & Overnames gingen samen met de eigenaren van Europel op zoek naar een overnamekandidaat. Borkent: “De initiële wens van Peter en Marianne Pelser was om de onderneming over te dragen aan een eigenaar die het naar de volgende fase kan begeleiden. Deze nieuwe eigenaar is gevonden in Findyour Equity Partners. De ervaring van de ondernemers achter Findyour op het gebied van internationale handel en e-commerce sluit aan bij de wensen van Europel om de Europese markt verder te ontwikkelen en beter te bedienen. Daarnaast heeft Europel synergiën met de andere deelneming van Findyour, Bentley, een groothandel in hotelartikelen.

Schakel tussen leveranciers en winkelend e-commerce publiek
Commercieel directeur Peter de Vré van Europel blijft betrokken bij de organisatie en neemt de dagelijkse commerciële leiding voor zijn rekening. Voor het personeel van Europel verandert er niets. Naast de ontstane synergiën wordt er in de nabije toekomst samen met de slagkracht van Findyour Equity Partners gekeken naar aanpalende ondernemingen, waarmee Europel verder kan uitbreiden.

Wout Jan Wessels Boer van Findyour Equity Partners: “Door de sterke naam van Europel hebben wij er het grootste vertrouwen in dat we Europel kunnen laten groeien, zowel autonoom als door het doen van overnames.

Peter en Marianne Pelser zijn verheugd dat na de overdracht de onderneming in goede handen is gekomen. Peter Pelser: “Bijna dertig jaar hebben we gewerkt aan het succes van Europel. De organisatie is toe aan een volgende groeifase. Peter en Marianne Pelser nemen afscheid van de onderneming en dragen het in volle vertrouwen over aan Findyour Equity Partners.