Fotoplatform Zoom.nl viert jubileum met de grootste fotowedstrijd van Nederland

Zoom.nl bestaat tien jaar en gaat daarom via een zelf uitgeschreven wedstrijd op zoek naar de Foto van het Jaar. Iedereen kan tot 20 oktober meedoen aan de wedstrijd via www.defotovanhetjaar.nl.

De wedstrijd bestaat uit maar liefst tien fotocategorieën.  Hiermee is het de grootste fotowedstrijd van Nederland met in totaal bijna € 20.000,- aan prijzen. De fotocategorieën bestaan uit; architectuur, concert,dieren, fashion, landschap, macro, natuur, portret, sport en straatfotografie.

Honderdduizenden Nederlandse vrijetijdsfotografen zetten met Zoom.nl hun eerste stappen op digitaal fotografiegebied. Ze worden in recordtempo betere fotografen doordat ze zowel door een redactie van experts en door elkaar hogerop worden geholpen. Hoofdredacteur Robert Theunissen onderstreept dit: “Dat het niveau van Nederlandse fotografen tegenwoordig zo hoog is komt in belangrijke mate door Zoom.nl. Met De Foto van het Jaar wedstrijd wil Zoom.nl deze hoogstaande fotografische kwaliteiten van enthousiaste fotografen tonen.

De fotowedstrijd wordt aangekondigd in het extra dikke jubileumnummer van Zoom.nl, dat met een speciale jubileum fotocursus op dvd vanaf vrijdag 7 juni in de winkels ligt. Zoom.nl is al tien jaar lang het grootste fotomagazine van Nederland en de grootste fotocommunity van Europa. Dit betekent intensieve participatie van lezers met inspirerende events en workshops. Ook bij de jubileumeditie ontbreekt het er hier niet aan. Alle onderwerpen zijn tot stand gekomen met de inbreng van de lezers.

Succes met user generated content

Zoom.nl volgt hiermee de lijn die vanaf het prille begin werd ingezet. Na het eerste nummer in 2003 duurde het niet lang, voordat het magazine uitsluitend werd gevuld met foto’s van lezers uit de fotocommunity. Zo groeide Zoom.nl uit tot het grootste platform op het gebied van de vrijetijdsfotografie in Nederland, met een unieke wisselwerking tussen de online fotocommunity, het magazine, fotocursussen op dvd, een exclusief workshopprogramma en vele evenementen. Websites: Zoom.nl en defotovanhetjaar.nl.