Fruits-de-mer festival op 6 oktober bij VIZ Markt in Haarlem

Visverswinkel VIZ Markt uit het Haarlemse Kleverpark organiseert op 6 oktober een Fruits-de-mer festival om de start van het Zeeuwse oesterseizoen te vieren. Er is een proeverij van Hollandse oesters en andere Zeeuwse zeespecialiteiten, zoals pelgarnalen, krab, kokkels, scheermessen en wulken. Ook de Zeeuwse mosselen ontbreken natuurlijk niet. Het festival begint om 12:00 uur en eindigt om 22:00 uur. 

VIZ Markt bestaat sinds de zomer van 2018 en biedt een totaalconcept voor de visliefhebber dat helemaal is toegespitst op beleving en kwaliteit. De visverswinkel met eetgelegenheid is gesitueerd aan de Ostadestraat in Haarlem, te midden van de woonwijk Kleverpark.

Wij willen geen concessies doen aan voorbakken,” aldus eigenaar Maarten Post. “Onze doelgroep wacht graag op kwaliteit en daarom investeren wij veel in de ontwikkeling van ons product en ons onderscheidende aanbod, waardoor we nu de start van het Zeeuwse oesterseizoen mooi kunnen vieren. Verder bieden wij een zeer ruim assortiment Spaanse en Portugese visconserven, die later dit jaar nog op verschillende manieren worden belicht.

De komende maanden worden er meer evenementen uit naam van VIZ Markt georganiseerd rondom culinaire thema’s, waarbij zeevruchten centraal staan. Onderwerpen zoals tapas en pinchos, vis en rode wijn en vis en bier staan op de rol.

Reserveren voor het Fruits-de-mer evenement kan via www.vizmarkt.nl of gezellig in de winkel aan de Ostadestraat.