Gepersonaliseerd kinderdagverblijfboekje nu online verkrijgbaar

kinderdagverblijfboekje-coverVanaf vandaag is een officieel Kinderdagverblijfboekje online verkrijgbaar voor ouders met kinderen. Dit vooraf gepersonaliseerde boekje is opgedeeld in 52 weken en is voorzien van basis invulonderwerpen voor de kinderdagverblijfleidsters binnen de kinderdagverblijven.

Het gepersonaliseerde kinderdagverblijfboekje dat verkrijgbaar is via de website www.kinderdagverblijfboekje.nl is een geschikte manier om de vorderingen van het kind te laten bijhouden door de leidsters. Op iedere pagina van het boekje staat de eigen naam van het kind voorgedrukt en het boekje is voorzien van grappige illustraties. Bovendien is er ruimte voor speciale dagen zoals de verjaardag, kerst, foto’s, knutselwerkjes of verhalen over de vakantie. Het kinderdagverblijfboekje staat verder bomvol liedjes en rijmpjes.

Divers

Door de diversiteit aan in te vullen vragen krijg je als ouder een goed beeld van de ontwikkeling van je kind en lees je hoe jouw kind het kinderdagverblijf ontdekt en beleeft. Zodoende ben je als ouder meer betrokken bij de groei van je kind en alle mooie gebeurtenissen, ook wanneer je er niet bij bent. De weekindeling met voorgedrukte vragen is praktisch voor de kinderdagverblijfleidsters en scheelt hen iedere dag veel tijd. Voor ouders is het boekje leuk voor nu en later.

Aanleiding

Het kinderdagverblijfboekje als vervanger van het standaard schift is een initiatief van de zusjes Marloes en Nienke Dirkse, beiden moeder. Zelf hadden ze behoefte aan meer informatie over het wel en wee van hun kinderen op het kinderdagverblijf.

“Het gaat om vragen over hele basale onderwerpen. Je vindt het als moeder prettig om te horen of je kind goed heeft geslapen en voldoende heeft gedronken op het dagverblijf. Extra leuk is het wanneer hoort dat je kind iets nieuws heeft ontdekt, gek is op smeerkaas of dol op skippyballen.” aldus Marloes “Juist van al deze extra feedback leer ik hoe de leidsters omgaat met mijn dochter als ze ondeugend is of welk liedje ze nu bedoelt als ze vraagt om het lied van de krokodil” vult Nienke aan. De behoefte aan extra informatie en het verlangen meer inzicht te krijgen in de ontwikkeling van hun kinderen deed de zusjes besluiten dit unieke voorbedrukte en mooi vormgegeven kinderdagverblijfboekje te maken als vervanging van het standaard schrift.

kinderdagverblijfboekje-cover2