Groep samenwerkende metaalondernemers neemt Ton van Leeuwen Snijwerken B.V. over

Plasma proces in werkingHet metaalsnijbedrijf Ton van Leeuwen Snijwerken B.V. uit Harmelen is met behulp van overnamebemiddelaar Marktlink overgenomen door een groep van samenwerkende metaalondernemers. De groep metaalondernemers heeft middels de overname een groep van vijf metaalbedrijven opgebouwd. Ton van Leeuwen Snijwerken blijft op de huidige wijze en op dezelfde locatie actief.

Ton van Leeuwen Snijwerken B.V. is twintig jaar geleden opgericht door Ton van Leeuwen (44). De afgelopen twee decennia heeft hij het bedrijf uitgebouwd tot een innovatief, goedlopend en solide bedrijf, gespecialiseerd in het snijden, bewerken en construeren van metaal. De onderneming heeft een zeer loyaal klantenbestand, bestaande uit honderden afnemers. Binnen de onderneming zijn ongeveer vijftien mensen werkzaam.

Van Leeuwen was na twintig jaar toe aan een andere uitdaging en vroeg Marktlink Fusies & Overnames B.V. een passende overnamekandidaat te zoeken. De continuïteit voor personeel, bedrijf en klant stond hierbij voorop. Uit een (anonieme) rondgang in de markt bleek een ruime belangstelling. Op basis van de gestelde randvoorwaarden is overeenstemming bereikt met een groep metaalondernemers. Tot de groep behoren Dutch Steel Fabricators B.V. (Moordrecht), Van Doorn Staalconstructie B.V. (De Meern), Evers Staal B.V. (Hillegom), Derks & Zonen B.V. (Harmelen) en Gouda Constructie B.V. (Gouda). Ton van Leeuwen Snijwerken B.V. wordt aan de groep toegevoegd en blijft na de overname onder de huidige naam en op de vertrouwde wijze opereren. In totaal zijn bij de groep ongeveer 100 mensen werkzaam.

Rallycross
autogeen procesVan Leeuwen is toe aan een andere invulling van zijn werkzame leven en wenst zich meer te richten op zijn passie: auto’s en autoracen. Hij is de afgelopen jaren meerdere keren nationaal kampioen geworden in de toerwagenklasse in het rallycrosscircuit. Hij is blij met de overname: “Ik ken deze metaalondernemers al jaren. We werkten als bedrijven al veel samen. Ik weet zeker dat ik mijn bedrijf na een goede overdrachtsperiode in goede handen achterlaat. Hier wil ik mij de komende maanden dan ook op richten. Ik ben op de zaak aanwezig om hier zorg voor te dragen. Hoe ik daarna precies invulling ga geven aan mijn passie moet ik nog bekijken.”

Marktlink Fusies en Overnames B.V. heeft namens Ton van Leeuwen de transactie begeleid van de onderhandelingen tot en met overdracht bij de notaris. Jelmer Duijve van Marktlink: ‘Wij zien meer en meer ondernemers die net als Ton niet wachten totdat ze de pensioengerechtigde leeftijd hebben bereikt om hun bedrijf te verkopen. Ton heeft een prachtig bedrijf opgebouwd en kiest er nu voor om zijn passie te volgen waarbij de overname voor zijn bedrijf ook veel kansen biedt om zich binnen de groep verder te ontwikkelen.”