Home Alle persberichten Group Moovs versterkt positie met derde strategische overname in korte tijd

Group Moovs versterkt positie met derde strategische overname in korte tijd

0
Group Moovs versterkt positie met derde strategische overname in korte tijd
Savant Moovs, vlnr: Pao Lin Oei, Trudy van der Toorn, Roosje Boom van Gelder en Edwin Boon.

Group Moovs, bestaande uit diverse bekende bedrijven en merken gericht op learning en development, change en performance support oplossingen, heeft haar marktpositie versterkt door de volledige overname van het opleidingskundig bureau Savant Learning Partners B.V.. Adviseur Marktlink Fusies en Overnames begeleidde het verkoopproces. Het is de derde overname in korte tijd van Group Moovs. Hiermee geeft het bedrijf vorm aan een duidelijke buy-and-buildstrategie.

Met deze overname is een grotere combinatie bedrijven ontstaan die antwoord geeft op de aanhoudende vraag aan interventies op gedrags- en organisatieontwikkeling in een continu veranderend landschap. Edwin Boom, oprichter en directeur van Group Moovs: “We zien de laatste tijd een duidelijk trend waarbij leren, reclame en consultancy in elkaar overlopen. Gedrags- en organisatieontwikkeling vraagt deze mix om medewerkers en klanten blijvend te activeren. Mensen worden ouder en werken langer. Meer en meer bedrijven investeren in opleidingen om hun medewerkers blijvend te ontwikkelen en relevant te houden, daarnaast is innovatie in service, product en proces in steeds grote mate belangrijk voor het onderscheidend vermogen van ondernemingen. De overnames van de laatste tijd geven vorm aan onze buy-and-buildstrategie om een unieke mix van oplossingen te kunnen bieden. Wij zijn ervan overtuigd dat Savant onze groep complementeert door hun ervaring met creatieve oplossingen voor learning-on-the-job en in de context van werk.”

Anna Jochems, manager bij overnameadviseur Marktlink Fusies & Overnames, begeleidde de eigenaressen van Savant Learning Partners bij de verkoop aan Moovs. “De aandacht voor leren en ontwikkelen in organisaties neemt toe. De groei van de economie en de schaarste op de arbeidsmarkt geeft het inzicht dat leren zoveel mogelijk plaats moet vinden op en tijdens het werk. Dit zorgt voor een boost van meer werkplekgerichte leertrajecten. Savant Learning Partners biedt al sinds 1998 antwoord op deze vraag. Er was dan ook veel interesse in het bedrijf.

Na ruim 20 jaar aan het roer van de onderneming te staan hebben de eigenaressen (Trudy van der Toorn en Pao Lin Oei) besloten om het bedrijf over te dragen. Pao Lin Oei, een van de oud-eigenaressen van Savant: “We hebben na bijna 20 jaar aan het roer staan besloten de onderneming te verkopen. Zowel Trudy van der Toorn als ik willen ons op andere initiatieven richten. We hebben in Group Moovs de perfecte overnamekandidaat gevonden aan wie we met veel vertrouwen overdragen. Na een zorgvuldige overdracht nemen wij beiden volledig afscheid van Savant Learning Partners.

De directie van het bedrijf wordt overgenomen door Roosje Boom-Van Gelder. Naast management lid van Group Moovs wordt zij directeur van Savant Learning Partners. Samen met ervaren seniors zal zij het management van de onderneming vorm gaan geven.

Over Group Moovs
Group Moovs bestaat uit diverse bekende bedrijven en merken, waarmee ze een breed scala aan oplossingen voor vooraanstaande klanten leveren. Group Moovs richt zich op creatieve trainingen, activatie en transformatie interventies op service, sales, leiderschap en cultuur. De Group Moovs bestaat uit 75 vaste medewerkers en rond de 150 actieve freelancers. De groep is door het internationale klantenbestand actief in meer dan 30 landen en werkt vanuit Amsterdam en Budapest. Klanten waar de groep werkzaam is, zijn bijvoorbeeld Ahold Delhaize, Whirlpool, gemeente Amsterdam, Philips, de Brauw Blackstone Westbroek, L’Oréal, diverse ministeries en zorginstellingen.

Over Savant Learning Partners
Savant is een allround opleidingskundig bureau. Het bedrijf ontwikkelt opleidingskundige oplossingen op maat aan de hand van een breed scala aan diensten. Dit loopt uiteen van opleidingskundige advisering, interimwerk, trainingen tot het ontwikkelen van functieleerstraten en games. Alle opleidingskundige oplossingen, opleidingsplannen en leertrajecten worden in-house op maat gemaakt door een projectteam en zijn individueel afgestemd op de wensen en eisen van de klant. Vanuit Utrecht levert Savant deze diensten met een team van 20 vaste medewerkers en een flexibele schil in verschillende sectoren, waaronder de zorg, overheidsinstellingen en zakelijke dienstverlening. Het bedrijf rekent instellingen als ING, Rijkswaterstaat en de Belastingdienst tot haar klantenkring.