Haarlem 105 radio blikt op 2 mei vooruit naar Bevrijdingspop 2014

LogoOptredens Bevrijdingspop op 5 mei uitgezonden via RTL5 en BNN-Radio

Op vrijdag 2 mei staat Haarlem 105 Radio van 10:00 tot 22:00 uur geheel in het teken van Bevrijdingspop. Naast veel Bevrijdingspop-gerelateerde muziek, komen er de hele dag diverse gasten naar de studio om over het festival te praten. Ook zijn er live-optredens van Speelman & Speelman en Michael Prins.

Wie op maandag 5 mei niet naar het veld kan komen om van de artiesten op Bevrijdingspop te genieten, kan het festival dit jaar grotendeels ook live volgen op landelijke tv en radio. Optredens van grote namen zoals Blof, the Opposites, Pokey LaFarge en Sven Hammond Soul zijn te zien en te beluisteren via RTL5 en BNN-Radio.

Haarlem 105 radio blikt vooruit
Op vrijdag 2 mei komen op Haarlem 105 Radio diverse gasten aan het woord die betrokken zijn bij Bevrijdingspop. Uiteraard staat de muziek van Bevrijdingspop centraal; er worden oude historische fragmenten uitgezonden, er komt muziek van eerdere edities aan bod en er wordt veel aandacht besteed aan de artiesten die dit jaar tijdens Bevrijdingspop optreden. De hele dag kunnen luisteraars inbellen met vragen en via Twitter kan iedereen met de hashtag (#) Bpop14 aan de uitzending deelnemen. De radio uitzending op Haarlem105 is lokaal in de ether te ontvangen (89.9FM), op de Haarlemse kabel te beluisteren (103.3FM) en online via www.haarlem105.nl.

Landelijke TV tijdens bevrijdingspop
Dit jaar zendt RTL5 op 5 mei live de optredens uit tussen 16.30 en 18.00 uur. Tijdens dit programmablok staan PokeyLaFarge en Sven Hammond Soul geprogrammeerd. Het blok met onder andere Blof en the Opposites wordt tussen 23.30 en 01.00 uur uitgezonden. Ook RTVNH/UPC zendt live uit van 16.30 tot 18.00 uur, en van 22.00 tot 23.30 uur.

Radio
Ook de landelijke radiozenders 3FM en 100% NL promoten Bevrijdingspop door promotiespots uit te zenden. BNN-Radio is dit jaar op Bevrijdingspop Haarlem aanwezig om een uitzending van 2 uur te maken in interactie met het festivalpubliek. Daarbij worden leuke prijzen weggegeven aan de festivalbezoekers. De show wordt op een later tijdstip uitgezonden op BNNFM. Ook Haarlem105 Radio verslaat zoals ieder jaar het festival vanaf het veld.

Facebook
Verder houdt Stichting Bevrijdingspop zelf reviews van de optredens gedurende de dag bij op haar facebookpagina en website. Sascha Baggerman (voorzitter Bevrijdingspop): “We hebben dit jaar enorm veel media-aandacht via RTL en de landelijke radiozenders. Voor muziekliefhebbers die geen vrij krijgen, kan het een uitkomst zijn. Maar iedereen weet natuurlijk dat het nóg leuker is om erbij te zijn op het veld. Door de mooie namen houden we rekening met een grote opkomst dit jaar! Het weer kunnen we niet bepalen, maar verder zijn we er helemaal klaar voor!”