Haarlemse makelaars trappen tegen kinderkanker tijdens Giro di KiKa

vlnr Bas van Amerongen en Rinze van TjongerVanaf 28 juni gaat Mooijekind Vleut Makelaars met acht renners op de pedalen in de Noord-Italiaanse Dolomieten voor de Giro di KiKa, een sponsorwielrenevenement in het decor van de Giro D’Italia. De achtkoppige makelaarswielerploeg, waaronder makelaars Bas van Amerongen en Rinze van Tjonger, krijgt zes (berg)etappes en duizend kilometers voor de kiezen. 16 kilometers hiervan zijn bergopwaarts. De Haarlemse delegatie haalt met de fietsuren meer dan 20.000 euro op voor KiKa en de top is nog niet in zicht.

KiKa heeft als doel, dat in 2025 95 % van de gevallen van kinderkanker te genezen is. In de afgelopen tien jaar is dat met steun van KiKa telkens een procent gegroeid, maar er is nog veel winst te behalen. Zo heeft KiKa het bijvoorbeeld mogelijk gemaakt dat er momenteel een gespecialiseerd kinderoncologisch ziekenhuis wordt gerealiseerd in Utrecht, waarin topspecialisten samenwerken in onderzoek en behandeling. En daar is geld voor nodig. Veel geld.

Om sponsoring via sportevenementen binnen te krijgen, kennen we voorbeelden als Duchenne Heroes, en uiteraard de Alpe d’Huzes. Met de Giro di KiKa is het voor het eerst dat dit wordt gekoppeld aan een meerdaags evenement, waar het uiterste van de renners gevraagd wordt. De renners en teams zorgen zelf voor sponsors, die voor de prestatie van hun team een bedrag overmaken via www.girodikika.nl.

Rinze van Tjonger, makelaar bij Mooijekind Vleut: “Bas en ik gingen als wielrenfanaten op zoek naar een nieuwe uitdaging. Aanvankelijk puur voor de sport. Toen vertelde Ebrien Hamelink, een van de organisatoren, ons over de Giro di KiKa. Dat leek ons wel wat, lekker afzien op de fiets en ook nog voor een goed doel. Toen we echter op de informatiebijeenkomst kwamen, beseften we dat het over even wat meer gaat dan een stevig stuk fietsen. Veel van de renners hebben zelf een kind dat aan kanker lijdt. Moeilijk om je ogen droog te houden als je al die verhalen hoort.”

Bas van Amerongen, managing partner bij Mooijekind Vleut: “We steunen KiKa al jaren. Bijvoorbeeld door samen met SV Alliance 22 sponsorgeld op te halen. Dat doen we natuurlijk graag en met liefde. Maar om zelf fysiek in de pedalen te gaan is andere koek. Het is een behoorlijke uitdaging. Gelukkig kunnen we een beroep doen op een groot netwerk aan relaties, die KiKa hierdoor steunen. Dat geeft zo’n goed gevoel dat je spierpijn er bij in het niet valt.”

Alle sponsors en geïnteresseerden kunnen de verrichtingen van “hun” team via Internet volgen. In de aanloop naar het evenement, hoeveel sponsoring ze binnenhalen. Maar ook tijdens de etappes zal er verslag gedaan worden via de Facebook pagina van Mooijekind Vleut Makelaars.

Meer informatie over Giro di KiKa en het sponsoren van teams kunt u vinden op www.girodikika.nl. De Facebook pagina: www.facebook.com/mooijekindvleutmakelaars. En uiteraard op www.mooijekindvleut.nl.