Health Cloud Initiative (HCI) vergroot portfolio met overname van diëtetiek en voetzorg EPD-leverancier Evry

Met de overname van EPD-leverancier Evry breidt Health Cloud Initiative (HCI) zijn portfolio verder uit. De overname van Evry volgt op vijf eerdere overnames binnen de GGZ en de Paramedie. Met de acquisitie van Evry, die onderdeel uitmaakt van een buy-and-buildstrategie door HCI, worden nu de eerste stappen gezet binnen de markt voor diëtetiek en voetzorg.

Balt Delhaas, CEO van Evry: “We hebben nooit gedacht om het bedrijf binnen afzienbare tijd over te dragen, maar door de enthousiaste gesprekken met HCI en de toenemende administratieve last was nu het moment daar om de organisatie over te dragen. Aan Health Cloud Initiative kunnen we het bedrijf en onze software met een gerust hart toevertrouwen. Het is een solide partij die zeer goede contacten heeft in het complete werkveld van de paramedische markt.

Eric de Boer, initiatiefnemer van Health Cloud Initiative: “Dankzij het toevoegen van Evry, marktleider met software voor diëtisten, gewichtsconsulenten en voetzorg, aan ons portfolio kunnen we blijven werken aan onze droom om de zorg binnen Nederland te verbeteren. Naast het verlagen van de administratielast, zijn we er namelijk ook van overtuigd dat het samenbrengen van verschillende disciplines bijdraagt aan optimale zorgpreventie. Door de toevoeging van de diëtisten en gewichtsconsulenten kunnen we met de bestaande fysiotherapeuten en psychologen bijvoorbeeld de preventie van de Gecombineerde Leefstijlinterventie (GLI) nog beter vormgeven.

Evry, gevestigd in Alphen aan den Rijn, is in 1996 mede opgericht door Balt Delhaas en Harry Kerssies. Het bedrijf, waar vijftien personen werkzaam zijn, is ontwikkeld vanuit het oogpunt van de gebruiker, waarbij het EPD cliëntdossiers aan afspraken en declaraties koppelt. Het EPD is volledig naar persoonlijke wensen aan te passen: zo bepaalt de gebruiker zelf hoe het cliëntdossier eruitziet. Dankzij de snelle en deskundige service worden vragen snel afgehandeld en heeft de zorgverlener meer tijd voor het verlenen van zorg.

Na de overname werken dagelijks meer dan 18.000 zorgverleners met de producten van Health Cloud Initiative. Het huidige volume zorgt ervoor dat steeds grotere stappen in het verminderen van de administratielast kunnen worden gezet. De groeiambitie blijft onverminderd groot, al zijn integratie en het mogelijk maken van de samenwerking tussen de disciplines en verschillende producten belangrijke aspecten.

Met de toevoeging van het diëtetiek- en voetzorg-segment via Evry en Footfit software heeft HCI inmiddels een groot aantal disciplines onder zijn vleugels: fysiotherapie, oefentherapie, logopedie, ergotherapie, psychologen, psychotherapeuten en psychiaters.

Over Health Cloud Initiative
Health Cloud Initiative bedient een breed aantal disciplines en is inmiddels marktleider in de vrijgevestigde GGZ-praktijken, en EPD-leverancier voor GGZ-instellingen. Health Cloud Initiative wil komend jaar als eerste mijlpaal 20.000 zorgverleners ontzorgen door administratieve handelingen te minimaliseren. De groep wil deze beoogde schaal door middel van een buy-and-build-strategie versneld creëren. De overname van Evry volgt op de eerdere overnames van Incura, CRS GGZ software, FysioRoadmap en de klantportfolio’s van twee softwarebedrijven.