Hockeyclub Spaarndam viert uitbreiding met groot evenement

Schipholfonds maakt nieuw kunstgras warming-up veld jongste hockeyclub uit de regio mede mogelijk

Op 31 maart aanstaande viert Hockeyclub Spaarndam met een groots evenement dat zij op korte termijn haar complex uitbreidt met een zogenaamd warming-up veld. Dit is een kunstgrasveld ter grootte van ongeveer een derde van een normaal veld, voorzien van een doel en een doelcirkel. Het veld is bedoeld om elftallen die zich voorbereiden op een te spelen wedstrijd, terwijl het hoofdveld nog bezet is, de gelegenheid te geven zich goed in te slaan. De club organiseert op 31 maart allerlei activiteiten om de uitbreiding te vieren; “Van een toernooi voor alle leden tot een heus foodtruckfestival, het wordt een waar spektakel” aldus Egon Kösters, vice-voorzitter van de vereniging.

Wat zes jaar geleden begon als het resultaat van een droom van een groepje Spaarndammers, in hun eigen jeugd bevlogen hockeyers, is uitgegroeid tot een volwassen hockeyclub. “Wij wilden onze kinderen hetzelfde bieden als waar wij in onze jeugd zo van genoten, een hockeyclub in de buurt” aldus Cees van de Craats, voorzitter van de Sponsorcommissie. Inmiddels heeft de club meer dan 200 leden, diverse jeugdelftallen, en een steeds groter groeiende club recreatieve trimhockeyers. Het doel is op korte termijn ook senioren elftallen (heren en dames) aan de competitie te laten deelnemen.

Juist daarvoor is het warming-up veld cruciaal, we zijn dan ook ontzettend blij met de bijdrage van het Schiphol Fonds, die de realisatie van het veld mede mogelijk maakt” aldus Kösters. De opening van het veld vindt plaats op 31 maart. Naast het toernooi en het Foodtruckfestival zal op ludieke wijze, en onder toeziend oog van een notaris, de winnaar van hockeyspullen ter waarde van 500 euro worden aangewezen. Op het evenement zijn ook potentiële nieuwe leden van harte welkom. Op www.hcspaarndam.nl zijn alle details over het evenement terug te lezen.