Honderdduizendste BN’er gehuldigd in Purmerend

Huldiging honderdduizendste BN'er Noord HollandIn Purmerend is afgelopen vrijdag de honderdduizendste Burgernetdeelnemer van Burgernetregio Noord-Holland gehuldigd door Burgemeester Don Bijl van Purmerend en Peter Holla, plaatsvervangend politiechef van Noord-Holland.

De honderdduizendste BN’er, Bruna-filiaalhouder Ron van Opzeeland uit Purmerend, kreeg van Burgernet Noord-Holland een plakkaat van chocolade met daarop het cijfer 100.000 aangeboden en een gratis veiligheidsscan voor zijn filiaal. Ook ontvingen bij Burgernet aangesloten collega’s in de omgeving van de Bruna een Burgernetveiligheidspakketje uit handen van het aanwezige promotie-team.

Peter Holla bedankte Van Opzeeland voor zijn inschrijving en betrokkenheid bij Burgernet. Sinds de start van de landelijke en regionale wervingscampagne is bijna 7% van alle inwoners in de regio Noord-Holland (exclusief gemeente Amsterdam) aangesloten bij dit veiligheidsinitiatief.

Inmiddels heeft de wervingscampagne van Burgernet ruim 20.000 nieuwe aanmeldingen opgeleverd in Noord-Holland. Het aantal deelnemers in Noord-Holland telt momenteel ruim 103.000 personen en neemt nog dagelijks toe.

Bij Burgernet doet de politie een beroep op de burgers. Diegenen die zich bij het netwerk hebben aangemeld, ontvangen na een incident een spraak- of sms-bericht met een duidelijke omschrijving van een persoon of voertuig. Als zij de verdachte zien of andere aanwijzingen hebben, kunnen zij gratis bellen naar 0800-0011. Zo kan de politie sneller en gerichter zoeken.

Momenteel wordt gemiddeld één tot twee van de tien Burgernetacties dankzij tips van deelnemers succesvol afgerond. Ruim 70% van de heterdaad aanhoudingen die de politie verricht, is mede te danken aan oplettendheid van burgers. Burgernet is een gewaardeerd middel in de samenwerking tussen de inwoners, politie en gemeenten.
Aanmelden bij burgernet kan via www.burgernet.nl.