Indrukwekkend herdenkingsconcert van Kennemer Jeugd Orkest met Bart van Liemt

Fotograaf: Marcus van Dam

Op het hoofdpodium van Bevrijdingspop heeft het Kennemer Jeugdorkest samen met zanger van The Sheer en Baskerville, Bart van Liemt, het publiek afgelopen avond getrakteerd op een imponerend herdenkingsconcert. Zandkunstenaar Gert van der Vijver droeg visueel bij door een live projectie van bijpassende zandkunstwerken gedurende het concert. Het samenspel van beeld en geluid maakte het tot een intens geheel.

Na de herdenkingsplechtigheid op de Dreef sprak de nieuwe gedeputeerde voor Jeugd en Cultuur van Provincie Noord-Holland, mevrouw Elvira Sweet, haar herdenkingsrede uit op het podium in de Haarlemmerhout. Hierna speelde het Kennemer Jeugdorkest onder leiding van Matthijs Broers twee stukken van Edvard Grieg en een suite van Aram Khachaturian. De jonge en getalenteerde Gile Bae soleerde hierbij op piano.

Na de klassieke stukken werd het orkest vergezeld door Bart van Liemt. Zij vertolkten samen enkele stukken van The Sheer en Baskerville, alsmede “50 Ways to leave your lover” van Paul Simon. Het herdenkingsconcert was, zoals ieder jaar, voor iedereen gratis toegankelijk. Stichting Bevrijdingspop wil met dit concert het belang van herdenken benadrukken. Door de samenwerking van het Kennemer Jeugd Orkest met bekende popartiesten, betrekt Stichting Bevrijdingspop steeds meer jongeren bij de herdenking. Dit jaar was het de vierde keer dat Stichting Bevrijdingspop een herdenkingsconcert organiseerde.