Internetbureau Tam Tam neemt Plag Websucces over

Internetbureau Tam Tam heeft per 1 mei collega Plag Websucces uit Zoetermeer overgenomen. Met de  overname versterkt partner Paul Manuel bij Tam Tam zijn top 3 positie binnen de markt en verwerft zijn bureau specifieke specialisaties zoals SEO en zoekmachinemarketing. Tevens maakt Tam Tam hiermee een slag in branchekennis van de telecom markt. De overname is het directe gevolg van de benadering door Edwin Plag van Plag Websucces aan het adres van Tam Tam voor een structurele samenwerking.

“Met de overname van Plag zijn wij nog beter in staat onze klanten te ondersteunen”, legt Manuel uit. “Onze werkwijze is verschoven van ‘project naar programma’. Dit houdt in dat onze klanten steeds meer werken met een ‘eigen’ strategisch Tam Tam klantenteam voor alle mogelijke online aspecten binnen de organisatie. Ze zien internet als een belangrijk onderdeel van de organisatie, waarbij samenhang, vakkennis, snel handelen en lange termijn denken van essentieel belang zijn. Onze Tam Tam klantenteams doen en denken integraal mee met de opdrachtgever in meerdere geïntegreerde disciplines die deel uitmaken van een weloverwogen strategie”.

Edwin Plag is verheugd met de overname: “De veertien werknemers bij Plag krijgen met de overname het tienvoudige aan nieuwe gespecialiseerde collega’s erbij, waarmee zij hun expertises delen en gezamenlijk verder groeien.” De klanten van Plag Websucces zijn positief over de overname: “Onze klanten zien dat de continuïteit en expertise met de overname gewaarborgd blijft. Iets dat voor de lange termijn relatie die Plag met haar klanten heeft erg belangrijk is”.

Plag Websucces, dat nu verder gaat onder de naam Tam Tam, is in vier jaar tijd een top-20 bureau geworden. Plag had als doel om in 2014 in de top 3 te staan. “Met de overname hebben we dat doel in één klap verwezenlijkt. Persoonlijk kijk ik uit naar de uitdagingen en mogelijkheden binnen Tam Tam. In mijn functie als teamleider,  ga ik me de komende jaren als verantwoordelijke voor het huidige Plag-team met dezelfde kracht en visie inzetten.” Voor de huidige medewerkers van Plag heeft de overname geen gevolgen. De werknemers van Plag kunnen zelf bepalen bij welke Tam Tam vestiging ze willen gaan werken. Ze hebben de keuze uit Delft, Utrecht of Amsterdam.

Over Tam Tam
Tam Tam is een toonaangevend fullservice internetbedrijf in Delft, Utrecht en Amsterdam. Tam Tam brengt online concept, design en techniek samen in de specialisaties online marketing, e-business en likeability. Ook verzorgt Tam Tam online operations met SEM, SEO, analytics en content. Tam Tam werkt ondermeer voor Kvk, Oxxio, Max Havelaar, HagaZiekenhuis, Nestle, De Hypotheker, UNICEF, Media Markt, Sanofi-Aventis, TU Delft, Ogilvy, Rijkswaterstaat, Waternet, Rode Kruis en Microsoft. Tam Tam realiseerde met zijn 85 fte’s in 2010 een omzet van een kleine 10 miljoen euro.

Over Plag websucces
Plag Websucces is het internetbureau, gevestigd in Zoetermeer, met alle disciplines in huis voor een succesvolle online strategie. Het bureau behoort tot de Top 20 van Nederland. Plag Websucces zet zich in om de investeringen in complexe internetprojecten beter te laten renderen. Als uitgangspunt voor deze strategie staat partnership centraal. Door de aanwezigheid van alle disciplines op het gebied van online is Plag Websucces in staat om in recordtempo en op kostenefficiënte wijze veranderingen in de markt te verwerken, waardoor de lifecycle van de internetinvestering significant wordt verlengd. Plag Websucces is in 2006 opgericht als Webbureau Plag door Edwin Plag. Edwin Plag komt uit de Telecom sector waar hij o.a als Program Director, CTO en Online Director heeft gefungeerd voor onder andere Telfort en Genie Internet. Opdrachtgevers van Plag bestaan uit onder meer uit klanten als Tele2, Telfort, BouwGarant, MC Haaglanden en 6G-Mobile. De omzet van Plag lag in 2010 rond de 2 miljoen euro.