Investeerder stapt in voedingssupplementen-specialist Disolut

Disolut B.V., gevestigd in Donkerbroek (Friesland), heeft een meerderheidsbelang verkocht aan investeerder Successor B.V.. Dat maakt overnamebemiddelaar Marktlink Fusies & Overnames vandaag bekend. De onderneming produceert voedingssupplementen gericht op voedselintoleranties zoals lactose-intolerantie.

Oprichter Remko Hiemstra besloot in 2008, na meerdere jaren voor grote farmaceutische bedrijven te hebben gewerkt, samen met zijn vrouw Disolut op te richten. Hiemstra is zelf lactose-intolerant en adequate voedingssupplementen waren er destijds nog niet. Om die reden begon Hiemstra het bedrijf ruim twaalf jaar geleden, om voor zoveel mogelijk mensen hun maag- en darmklachten te verzachten. Ondertussen is het bedrijf uitgegroeid tot een onderneming die op jaarbasis goed is voor een omzet van circa 2 miljoen euro.

Disolut beschikt over een eigen productielocatie en werkt volgens de hoogste kwaliteitsnormen. Alle supplementen worden in eigen beheer ontwikkeld en geproduceerd. Binnen het bedrijf zijn diëtisten werkzaam die (potentiële) gebruikers van de supplementen kunnen voorlichten. Hiermee krijgt de consument het beste advies om weer klachtenvrij te kunnen eten.

De laatste jaren is de onderneming dusdanig hard gegroeid dat het voor Remko en Maud tijd was om op zoek te gaan naar een ervaren investeerder die de onderneming naar de volgende fase kan begeleiden. Met de bemiddeling van Marktlink Fusies & Overnames heeft Disolut een geschikte partner gevonden in investeerder Successor B.V. en de nieuwe algemeen directeur en mede-aandeelhouder, Harmen Treep. Samen met dit ervaren team gaat Hiemstra zich de komende jaren richten op de verdere ontwikkeling van Disolut.

Disolut bevindt zich in een snelgroeiende nichemarkt. Steeds meer mensen hebben te maken met een voedselintolerantie of -allergie en het gebruik van voedingssupplementen is alom geaccepteerd. Dit resulteert in een snel groeiend klantenbestand en de bijkomende ondernemersuitdagingen. “Successor en Harmen kunnen ons met hun kennis uitstekend begeleiden in deze volgende groeifase,” vertelt Hiemstra.

Harry Smeets van Successor: “Wij zijn ontzettend blij dat we een snelgroeiende nichespeler als Disolut hebben kunnen toevoegen aan onze portefeuille. Er is een goede basis waar wij de komende jaren op verder kunnen bouwen. Wij zien enorm veel kansen voor Disolut in het uitbreiden van de internationale afzetmarkt. En Harmen Treep is hier de perfecte persoon voor.

Het is mooi om gepassioneerde ondernemers als Remko en Maud met succes bij te staan in de zoektocht naar een koper die Disolut naar het volgende niveau gaat brengen. Vanuit de markt was er veel interesse in de organisatie. Na een zorgvuldige afweging is uiteindelijk gekozen voor die investeerder die Disolut kan bieden waar het naar op zoek is,” voegt Ralph Meijer namens Marktlink toe.

De dagelijkse leiding zal worden overgenomen door Harmen Treep. Hiemstra behoudt een minderheidsbelang en zal betrokken blijven bij de onderneming voor de productontwikkeling.

Bron: Marktlink Fusies en Overnames