ITEQ uit Nijkerk wordt onderdeel van WILVO

WILVO Holding BV (WILVO) uit Bergeijk heeft ITEQ Group BV (ITEQ) uit Nijkerk overgenomen. De overname is onderdeel van de strategie van de holding om zowel organisch als via overnames te groeien. Verkoper ITEQ is bij de overname ondersteund door Marktlink Fusies en Overnames.

ITEQ is opgericht in 1988 en gevestigd in Nijkerk. Sinds de oprichting is het bedrijf geëvolueerd in een one-stop shop voor metaalplaatcomponenten. Het aanbod reikt van prototypes tot aan grote series, waarbij ITEQ in kan worden gezet voor ontwerp, engineering, productie en assemblage op gebied van onderdelen, modules en behuizing. Bij ITEQ werken 70 medewerkers, die OEM klanten van verschillende industrieën bedienen, waaronder producenten van elektrische laadstations, agriculturele machines, geldautomaten en sanitair.

WILVO werd in 1970 opgericht door A. Willems en J. Vosters en is uitgegroeid tot een gerenommeerde toeleverancier voor de hightech industrie in binnen- en buitenland. Het bedrijf is gespecialiseerd in het produceren van metalen componenten en samenstelling, middels geautomatiseerde productiesystemen, laswerkzaamheden en (cleanroom) montage en is een preferred supplier van grote OEM-ers als ASML en CANON. WILVO heeft een groot machinepark en twee cleanrooms, die tot de grootste van Nederland behoren en ISO 14644 gecertificeerd zijn. Rob Lemmens, CEO van WILVO: “ITEQ is een bekende en succesvolle producent van plaatwerkdelen en complete samenstellingen. Met een modern machinepark en professionele aanpak beleveren zij klanten in, voor WILVO, nieuwe marktsegmenten. Daarnaast kunnen we met ITEQ Engineering bestaande en nieuwe klanten ondersteunen met ontwerp- en engineeringsopdrachten. Van de tekentafel tot geassembleerd product binnen één groep. We kijken uit naar een succesvolle samenwerking met ITEQ.

Het huidige management team van ITEQ krijgt de eindverantwoording over de ITEQ Group. Ondernemers Tim Kollen en Theo Tolboom van ITEQ blijven op voorlopig op afstand bij de onderneming betrokken. Tolboom: “WILVO is een gerenommeerde naam in de markt en wij zijn verheugd met het feit dat wij onderdeel gaan uitmaken van de groep. Met het aansluiten bij deze groep creëert dit voor ITEQ nieuwe mogelijkheden op het gebied van schaalvergroting, productontwikkeling en afzetmarkt.

De totale WILVO Groep zal, met de toevoeging van de ITEQ Group waar circa 70 personen werkzaam zijn, uitkomen op circa 380 medewerkers.

Borromin Capital
Het is de tweede overname van WILVO, sinds zij in de lente van 2019 een meerderheidsbelang overdroegen aan Borromin Capital Fund IV. Vorige jaar september nam het bedrijf reeds mechanische toeleverancier GFM over en verrijkte met deze stap het producten- en dienstenaanbod. Nick Money-Kyrle, Managing Partner bij Borromin: “De overname van ITEQ vormt weer een belangrijke aanvulling op WILVO’s serviceaanbod en verbreedt de bedrijfsactiviteiten, zowel qua competentie als klantenbestand.

Borromin (2001) is een onafhankelijke en succesvolle private equity investeerder, die een focus heeft op middelgrote bedrijven binnen Duitstalig Europa en de Benelux. Borromin investeert bij successie vraagstukken en management buy-outs, maar voorziet ook in kapitaal bij groeimogelijkheden. Borromin Capital Fund IV is een investeringsfonds dat gesteund wordt door de European Fund for Strategic Investments (EFSI). EFSI heeft ten doel om financiering toegankelijk te maken voor productieve investeringen binnen de Europese Unie.

Jeffrey Scholtens van Marktlink Fusies & Overnames: “De transactie van ITEQ aan WILVO laat zien dat ook in de metaalsector de overnamemarkt niet stil staat, met de vele interesse die wij hebben gezien in de prachtige onderneming ITEQ . Het is hierbij bijzonder dat het huidige management team, dankzij de impulsen van de overnamepartij, de kans krijgt ITEQ verder te ontwikkelen. Zowel voor de huidige klanten als voor een grote groep nieuwe klanten betekent dit een uitbreiding van de diensten en de producten.

Over Marktlink
Marktlink Fusies & Overnames bestaat dit jaar 25 jaar. Marktlink is uitgegroeid tot de grootste mkb-overnamespecialist in de Benelux, met vijf Nederlandse vestigingen (in Amsterdam, Deventer, Drachten, Gouda en Den Bosch), drie buitenlandse vestigingen (in Antwerpen, Kopenhagen en Düsseldorf) en ruim 120 medewerkers die ondernemers met aan- en verkoopplannen helpen hun deals te realiseren. Het bedrijf begeleidde sinds de start meer dan 1.000 succesvolle aankopen en verkopen van bedrijven in Nederland en daarbuiten in een dealwaarde tussen de 5 en 250 miljoen euro. Website: www.marktlink.com.

BRON: Marktlink Fusies & Overnames