Jack Up Barge geeft kijkje in de keuken aan ‘uitverkocht’ Young IRO op hefeiland JB-115

Totale chain van offshore energy zichtbaar op imposant hefeiland

De Nederlandse offshore service provider Jack Up Barge heeft 30 leden van industrie-platform Young IRO donderdag een kijkje in de keuken gegeven van het 55,5 meter lange hefeiland JB-115 in Rotterdam. De JB-115 heeft recentelijk een project voltooid op het Kriegers Flak windpark in het Deense deel van de Baltische Zee en staat op het punt te mobiliseren naar de Duitse Bocht voor een project van Royal Van Oord. Het bezoek aan het platform had ten doel om Young Professionals de praktijk te laten zien en kennis te vergaren over de mogelijkheden van het werken met hefeilanden.

De olie-, gas- en offshore renewable bevoorradingsindustie in Nederland behoort tot de top vijf van de wereld. Een halve eeuw geleden werd de onafhankelijke non-profit organisatie IRO opgericht, die de belangen van 425 aangesloten bedrijven behartigt. Young professionals zijn een wezenlijk onderdeel van de missie van IRO om een bijdrage te leveren aan een toekomstbestendige en duurzame industrie. Daarom hebben zij Young IRO geïnitieerd; een platform waar de volgende generatie van de industrie met elkaar in contact komt, nieuwe ideeën en innovaties opdoet en geïnspireerd raakt. Het idee voor het werkbezoek aan de JB-115 kwam van Young IRO-lid Dave Krabbenborg, manager production technology bij Bayards.

Communication Officer Siwart Mackintosh van Young IRO is werkzaam bij Bayards en zodoende leverancier van helikopterdekken voor Jack Up Barge: “Geweldig dat Jack Up Barge dit op zo’n korte termijn kon regelen en zich hiervoor open stelde. Het is niet voor niets dat er veel animo voor dit bezoek was, binnen een dag moesten wij al ‘nee’ verkopen. De Young IRO-leden zijn allemaal actief in de offshore industrie en jonger dan 35 jaar.

Jurgen de Prez, commercial director bij Jack up Barge, is erg te spreken over het enthousiasme bij Young IRO: ”De JB-115 laat een nieuwe generatie offshore energy specialisten zien, waar vele onderlinge disciplines samenkomen. De chain wordt zo voor iedereen zichtbaar. Ik vind het zo mooi om vandaag de onderlinge passie voor de offshore-sector te zien onder de Young IRO-leden. Dit soort transparantie zorgt er mede voor dat wij in de toekomst de juiste mensen kunnen aantrekken.