Jansen Foodservice breidt uit door overname horecagroothandel Dijkgraaf-Reinders uit Apeldoorn

Jansen Foodservice heeft de activiteiten van Dijkgraaf-Reinders uit Apeldoorn overgenomen. Dat maakt M&A-adviseur Marktlink vandaag bekend. Door deze overname versterkt Jansen Foodservice zijn marktpositie in de provincies Gelderland en Overijssel als totaalleverancier in food- en non-foodproducten. Dijkgraaf-Reinders blijft in zijn huidige vorm gevestigd aan de Boogschutterstraat in Apeldoorn.

Wat begon als groothandel in bakkerijgrondstoffen Reinders is onder leiding van Johan Dijkgraaf en diens vader uitgegroeid tot een gerenommeerde regionale groothandel in onderscheidende food- en non-foodproducten, maatwerk en aanvullende dienstverlening. Familiebedrijf Dijkgraaf-Reinders bestaat inmiddels meer dan 130 jaar. De onderneming beschikt onder meer over een eigen AGF-afdeling, zodat kwaliteit en versheid van producten gewaarborgd zijn.

Dijkgraaf-Reinders hecht waarde aan zijn regionale binding, wat zich onder meer uit in een breed aanbod aan streekproducten. De onderneming is sterk vertegenwoordigd in de regio groot Apeldoorn. De medewerkers van Dijkgraaf-Reinders zullen werkzaam blijven in Apeldoorn. Johan Dijkgraaf: “We zijn erg blij dat we met de opvolging door een sterke regionale marktpartij de continuïteit van ons familiebedrijf en zijn medewerkers zo goed mogelijk kunnen borgen. Jansen Foodservice staat net als Dijkgraaf-Reinders voor persoonlijke betrokkenheid en een hoge kwaliteit in dienstverlening. De onderneming blijft gevestigd in Apeldoorn, en onze bestaande en trouwe klanten blijven samenwerken met hetzelfde bekende gezicht. Aan de achterkant zal de combinatie voordelen teweegbrengen voor leverancier en klant.

Horecagroothandel Jansen Foodservice groeit door de overname van Dijkgraaf-Reinders uit naar een onderneming met circa 120 medewerkers en vestigingen in Doetinchem, Lochem en Apeldoorn. Het bedrijf is in de afgelopen jaren uitgegroeid tot een begrip in de regio en breidt door de strategische overname zijn werkgebied verder uit. Gerrit Jansen, eigenaar van Jansen Foodservice: “Dijkgraaf-Reinders heeft in zijn jarenlange historie een uitstekende reputatie opgebouwd in Apeldoorn en omstreken. Door de sterke focus op klanttevredenheid en meerjarige relaties heeft het bedrijf in de afgelopen jaren een groot en loyaal klantenbestand opgebouwd. Een onderscheidend aspect aan de onderneming is de eigen AGF afdeling. Wij zien trends die wijzen op groei in deze markt. Door actievere bewerking van de markt verwachten we dit te versterken.

Transactie in een moeilijke tijd
Ferry Nahon, die namens overnameadviseur Marktlink Johan Dijkgraaf heeft begeleid in de totstandkoming van de gewenste transactie: “Familiebedrijf Dijkgraaf-Reinders is gegroeid tot een horecagroothandel van formaat en is inmiddels een bekende regionale speler. Johan Dijkgraaf heeft sinds hij in de voetsporen trad van zijn vader de onderneming op de kaart gezet als een betrouwbare leverancier waarbij de warme familiewaarden voelbaar zijn. Eind 2019 sprak Johan voor het eerst zijn gedachte uit om in de nabije toekomst elders zijn geluk te beproeven. In Jansen Foodservice is de gewenste partij gevonden die de waarden van het familiebedrijf kent en in stand zal houden. Dat de transactie is gerealiseerd in een voor de branche moeilijke periode is kenmerkend voor deze sterke ondernemers. Wij wensen beide partijen succes in de toekomst.