Jubilerend Wandel4daagse Haarlem zoekt vrijwilligers

Foto door Renata Jansen.
Foto door Renata Jansen.

De Wandel4Daagse Haarlem is op dringend zoek naar vrijwilligers. Vanwege het wegvallen van de maatschappelijke stageplekken kampt de organisatie met een tekort aan handjes voor het evenement, dat van 5 tot en met 8 mei plaatsvindt. De organisatie verwacht het aantal wandelaars van 2015 te overtreffen, maar hiervoor is de medewerking van vrijwilligers van cruciaal belang. Vrijwilligers kunnen zich opgeven via info@sportwandelschool.nl.

Organisator Jan Tonneman: “De Wandel4daagse kan blijven bestaan dankzij de inzet van de vele vrijwilligers. Wij hebben verschillende functies die ingevuld kunnen worden. Mensen kunnen bijvoorbeeld helpen met het inschrijven op de startlocatie of door met een bestelbusje de verschillende punten te bevoorraden. Ook zoeken we nog vriendelijke gezichten voor de stempelposten of doeners die helpen met het actief uitpijlen van de routes.”

De vijfde Wandel4daagse wordt dit jaar in het vrije weekend van Hemelvaart georganiseerd. Na het succes van de voorgaande jaren, kunnen de deelnemers deze vijfde editie kiezen uit zes routes: 10, 15, 20, 25, 30 en 40 kilometer per dag. Wandelaars hebben de keuze om één tot vier dagen de wandelschoenen aan te trekken. Dagelijks vinden zowel de start als de finish plaats in de sporthal van het Kennemer Center, naast de overdekte kunstijsbaan. Dit punt is goed te bereiken met alle vormen van vervoer.

Culinaire trektocht

Foto door Renata Jansen.
Foto door Renata Jansen.

De wandelaars genieten tijdens de Wandel4Daagse van mooie wandelgebieden, waarbij onderweg genoeg horecagelegenheden met enthousiasme de terrassen openstellen. Zo komen de wandelaars de eerste dag aan bij hoeve “Duin & Kruidberg” in Santpoort en bij de theeschenkerij in de voormalige “Oranjerie” op het prachtige landgoed Velserbeek. Op de tweede dag wacht op het terras van café restaurant “Bij van Assema” in de jachthaven een speciaal wandelarrangement met huisgemaakte lekkernij. Op de vierde dag bij het grote open water van de Molenplas worden de wandelaars warm onthaald met koffie met appelgebak.

Online inschrijven voor dit wandelevenement kan via de website www.wandel4daagsehaarlem.nl. Wie niet over internet beschikt kan een aanmeldformulier aanvragen via telefoonnummer
0229-239447.

Dauwtrappers
Voor vroege vogels heeft de Wandel4Daagse weer een speciale wandeltocht van 10 kilometer uitgezet. Op Hemelvaartsdag starten de Dauwtrappers om 6.00 uur. Bij een apart startbureau kunnen deze deelnemers hun stempelkaart aanschaffen.