Jubileum Wandel4daagse 5 – 8 mei met nieuwe wandelafstanden

Wandelvierdaagsehaarlem 1Haarlem viert dit jaar het jubileum van de Wandel4daagse met nieuwe wandelafstanden. Na het succes van de voorgaande jaren, kunnen de deelnemers deze vijfde editie kiezen uit zes routes: 10, 15, 20, 25, 30 en 40 kilometer per dag. De Wandel4daagse vindt dit jaar plaats van 5 tot en met 8 mei. Vanwege de te verwachte drukte raadt de organisatie de deelnemers aan om zich vooraf online in te schrijven via de website www.wandel4daagsehaarlem.nl. Hiermee worden lange wachtrijen tijdens de vierdaagse voorkomen.

Wandelaars hebben de keuze om één tot vier dagen de wandelschoenen aan te trekken. Zij genieten hierbij van mooie wandelgebieden: van de natuur in het nationaal park Zuid-Kennemerland en de bosgebieden bij Overveen, tot aan het recreatiegebied Spaarnwoude. Ook begeven de wandelaars zich binnen de stadsmuren van Haarlem, waarbij zij geconfronteerd worden met de mooie cultuur in de binnenstad. Dagelijks vindt de start plaats in de sporthal van het Kennemer Center, naast de overdekte kunstijsbaan. Dit startpunt is goed te bereiken met alle vormen van vervoer en biedt voldoende parkeerplaatsen.

Dauwtrappen
Voor vroege vogels heeft de Wandel4Daagse weer een speciale wandeltocht van 10 kilometer uitgezet. Op Hemelvaartsdag starten de Dauwtrappers om 6.00 uur. Bij een apart startbureau kunnen ze hun stempelkaart aanschaffen.

Meer vrijwilligers voor meer wandelaars
De Wandel4daagse bracht in 2015 1.100 wandelaars op de been. Omdat de organisatie Sportwandelschool verwacht de lopersaantallen van de vorige edities te overtreffen, is men in Haarlem nog op zoek naar enthousiaste vrijwilligers. Organisator Jan Tonneman: “De Wandel4daagse kan blijven bestaan dankzij de inzet van de vele vrijwilligers. Maar omdat er meer dan 1000 enthousiaste wandelaars verwacht worden, is er nog veel meer hulp nodig. Mensen kunnen helpen met het inschrijven op de startlocatie of door met een bestelbusje de verschillende punten te bevoorraden. Ook zoeken we nog vriendelijke gezichten voor de stempelposten of doeners die helpen met het actief uitpijlen van de routes.”

image001Vrijwilligers kunnen zich aanmelden via info@sportwandelschool.nl.
Wie niet over internet beschikt kan een aanmeldformulier aanvragen via telefoonnummer 0229-239447.
www.wandel4daagsehaarlem.nl.