Koren en vocale ensembles gezocht voor hofjesconcerten Koorbiënnale Haarlem

De Internationale Koorbiënnale Haarlem 2013 en de Federatie Haarlemse Koren zoeken koren en vocale ensembles voor de inmiddels populaire hofjesconcerten in Haarlem, als onderdeel van de Koorbiënnale. Als afsluiting van het festival worden op zaterdag 29 juni in verschillende Haarlemse hofjes openluchtconcerten gegeven van ongeveer een half uur. 

In de week van 21 juni tot en met 29 juni 2013 vindt de Internationale Koorniënnale voor de zevende keer plaats in Haarlem met verschillende optredens in de stad. Het tweejaarlijkse festival, is gewijd aan de schoonheid van ensemblezang in de indrukwekkende ambiance van diverse Haarlemse podia. Door het bieden van een breed aanbod aan activiteiten wil de Internationale Koorbiënnale ook een bijdrage leveren aan het maatschappelijk belang van (samen)zingen.

Thema-hofjes

Deze editie kiest het festival voor het thema ‘licht!’ – samenzang fungeert als licht in de duisternis. Hiermee wil het internationaal hoog aangeschreven festival graag een nieuwe impuls geven aan een eeuwenoude en springlevende traditie van de ensemblezang. Met licht! als overkoepelend thema wordt er dit jaar voor het eerst voor de hofjesconcerten met themahofjes gewerkt, zoals het Frans Hals-hofje (in aansluiting op het Frans Hals jaar 2013), het hofje van de romantische muziek, het hofje van de lichte muziek (waaronder popkoren en/of wereldmuziek) en het smartlappen-hofje.

Inschrijven

Met 22 hofjes is Haarlem een echte hofjesstad. De optredens in de hofjestuinen zijn voor zowel zangers als bezoekers een unieke ervaring in deze kleine monumentale stadsoases. Op zaterdag 29 juni kunnen maximaal 40 grotere of kleinere vocale ensembles – bestaande uit minimaal 3 en maximaal 25 zangers – in één van de hofjes van Haarlem een optreden verzorgen. De concerten zijn gepland tussen 12:00 – 16:30 uur, en duren ongeveer een half uur. Geïnteresseerde koren en ensembles kunnen zich uiterlijk tot 1 april 2013 via de website www.koorbiennale.nl inschrijven.

Workshop koorregie

Voorafgaand aan de hofjesconcerten, kunnen maximaal zes deelnemende koren/ensembles deelnemen aan een workshop koorregie van koorregisseur Marijke de Wit. Met deze boeiende en speelse workshop wordt door middel van regie de zang van het koor versterkt. Hierbij wordt onder andere gewerkt aan; podiumbewustzijn, opstelling en variatie, inleving en expressie.

De zevende editie van de Koorbiënnale Haarlem wordt mede mogelijk gemaakt door: Gemeente Haarlem, Fonds voor de Podiumkunsten, Fonds Cultuurparticipatie, Prins Bernhard Cultuurfonds, VSBfonds, SNS REAAL Fonds, Kersjes Fonds.