KZ uit Zwolle verbreedt haar activiteiten door overname van Rombouts Kunststof Techniek

KZ Meet en Regelapparatuur
KZ Meet en Regelapparatuur

KZ Meet en Regelapparatuur, een bedrijf gespecialiseerd in hoogwaardige afdichtingen en leiding accessoires, neemt Rombouts Kunststof Techniek en haar internationale tak RKT International uit Tholen over. De aankoop van Rombouts Kunststof Techniek is met behulp van overnamebemiddelaar Marktlink tot stand gekomen.

KZ staat voor Kromos Zwolle en is in de jaren zeventig ontstaan, na sluiting van de gelijknamige gasmeterfabriek. Sinds 1975 werkt KZ voor gas- en waternetwerkbedrijven. KZ ontwikkelt, produceert en levert materialen voor het koppelen, aftakken en aansluiten van grote en kleine gas- en waterleidingen voor netwerkbedrijven, industrie en leidingbouw.

Pieter Krijne, de directeur grootaandeelhouder van KZ, heeft de afgelopen jaren een sterke groei doorgemaakt met KZ en vroeg Marktlink Fusies & Overnames B.V. een passend bedrijf te zoeken om verder te groeien in een ander deel van de markt. Krijne: “Met deze overname versterkt KZ zijn positie als innovatief bedrijf op het gebied van infra, water en gas”.

RKT International van Rombouts Kunststof Techniek
RKT International van Rombouts Kunststof Techniek

Rombouts Kunststof Techniek is al jarenlang een begrip voor aanleg, onderhoud en reparaties van industriële en infrastructurele kunststof leiding systemen van thermoplastische en thermohardende kunststoffen voor ondergrondse en bovengrondse installaties en transportleidingen. Het bieden van maatwerk en meedenken over de meest geschikte en betaalbare oplossing zorgt ervoor dat Rombouts veelvuldig wordt ingeschakeld voor kleine en grootschalige projecten in binnen- en buitenland.

Oud-directeur Cees Rombouts van Rombouts Kunststof Techniek blijft na de overname verbonden aan het bedrijf als Hoofd Techniek. Hij wordt verantwoordelijk voor innovatie en ontwikkeling van nieuwe producten.

Na de overname ontstaat een sterke speler op de grote en kleine diameters in de gas- en watermarkt die innovatie de drijver laat zijn achter verdere ondernemingsgroei. De groep blijft actief op zoek naar overnamekandidaten met gelijkwaardige en/of aanpalende activiteiten met een sterke positie in de Nederlandse of Europese markt.

image002