Laatste namen Bevrijdingspop 2011 bekend

Met Kate Nash en Joost van Bellen is het programma van Stichting Bevrijdingspop compleet. Kate Nash staat aanstaande donderdag geprogrammeerd op het Provincie Noord Holland podium. Joost van Bellen is op 5 mei te zien op het Jupiler podium. Dit heeft Stichting Bevrijdingspop vandaag bekend gemaakt.

Eerder maakte de organisatie de namen bekend van onder meer Waylon, Ben L’Oncle Soul, Triggerfinger, Dazzled Kid, The Baseballs en Frankie & The Heartstrings en de winnende act van de Rob Acda Award RED17. Ook kondigde de organisatie met genoegen de winnaar van The Voice aan, Ben Saunders. Deze artiesten geven acte de presence op het Provincie Noord Holland podium. Gerhardt, Moss, Beans & Fatback, Flinke namen, Jah6, Thee Attacks en het Haarlemse Chef’ special staan geprogrammeerd op het Jupiler podium.

Kate Nash
In 2007 stormde de toen twintigjarige Kate Nash de Nederlandse hitparade in met de single ‘Foundations’. Haar bijbehorende album scoorde goed in heel Europa en Amerika. Haar zware cockney Engelse accent creĆ«erde een trend met als bekendste navolger Lilly Allen. Haar muziek is poppy. Maar het in 2010 uitgebrachte album ‘My Best Friend Is You’ gaat zelfs richting Motown, Wall of Sound, maar ook Roit Grrrl (female punk). Met Kate Nash haalt Bevrijdingspop eindelijk een vrouw in de line-up.

Joost van Bellen
Het besluit van Giel Beelen om dit jaar niet te presenteren, maar om samen met zijn DJ maatjes Tom Heringa en Jochem de Gruijter het Jupilerpodium af te sluiten als de Stylus DJ Soundsystem was wel even schrikken. Nu ze echter bekend hebben gemaakt dat Joost van Bellen hun mystery guest is, maakt dat het meer dan goed. Joost van Bellen staat bekend als de man die aan de wieg stond van de ‘house ‘muziekstijl in Nederland en als resident DJ en artistiek leider maakte hij discotheek Roxy in Amsterdam tot een icoon van het Nederlands uitgaansleven. Als initiator van party-avonden als Speedfreax en Rauw is het afsluiten van het Jupiler podium hem zeker vertrouwd.