Laatste namen Bevrijdingspop: ILSE DELANGE EN BASKERVILLE

EOTH-COVER.JPGHaarlem, 19 april 2013 – – Met de bekendmaking van de line-up tijdens de onlangs gehouden Bevrijdingspop Kick Off- party, beloofde de organisatie nog twee grote namen toe te voegen aan het al indrukwekkende programma. Die namen zijn nu bekend. Niemand minder dan; Ilse DeLange en Baskerville maken de line-up van deze 33e editie compleet.

Met de Nederlandse diva van de country; Ilse DeLange, haalt Bevrijdingspop een topper op het podium. Onlangs verscheen haar succesvolle nieuwe cd Eye of The Hurricane, ze wordt coach bij The Voice of Holland, staat deze zomer twee keer in een uitverkocht Openlucht Theater Bloemendaal, en gisteren werd zij door 3FM gekroond met de Award: Beste Zangeres.

Ook Baskerville zit niet stil. De energieke band van Haarlemse bodem speelde de afgelopen tijd wervelende liveshows, niet alleen op de toonaangevende festivals van Europa, maar ook in Zuid Afrika. De opvolger van het in 2010 verschenen album Disco Biscuits staat nu op het punt van uitkomen.

Live TV-uitzendingen
Dit jaar is Bevrijdingspop voor het eerst live op televisie te zien bij RTL 5, RTV Noord Holland en UPC eventkanaal 14. Vanaf 15.30 uur zijn de optredens twee uur lang te volgen, afgewisseld met akoestische sessies en interviews met diverse gasten en artiesten. Iedereen die dit jaar niet in de gelegenheid is om naar de Haarlemmer Hout te komen, kan dus tussen 15.30 en 17.30 uur de tv inschakelen.

Houtpodium
Opening door Baptist, winnaar Rob Acda Award. Vervolgens; Asaf Avidan uit Israël en van eigen bodem; Baskerville, VanVelzen, The Kik, Mozes and the Firstborn, Rina Mushonga, Ilse DeLange en als afsluiting Chef’Special. De presentatie is in handen van het Haarlemse duo; Speelman en Speelman.

Jupilerpodium powered by Sena
Op het Jupilerpodium powered by Sena treden naast de winnaar van de InHolland popprijs; Slow Jeff & The Tears, ook op; Skip & Die uit Zuid Afrika, Good Meat, Mister & Mississippi, Qeaux Qeaux Joans, Kraantje Pappie, Nielson, Wallace Vanborn, en Kensington. Presentatie; Joshua Baumgarten.

Over Bevrijdingspop
Stichting Bevrijdingspop organiseert al sinds 1980 jaarlijks het bevrijdingsfestival in Haarlem – Noord-Holland en is daarmee het oudste bevrijdingsfestival van Nederland. Zo’n 450 vrijwilligers werken hard mee aan dit unieke festival. Het festival biedt nationale en internationale artiesten een podium en geeft ruim 100.000 toeschouwers elk jaar weer een mix van hedendaagse popmuziek, alternatieve muziek, straattheater en kinderentertainment. Om op deze wijze de Vrijheid te vieren. Sinds 2008 organiseert Bevrijdingspop ook een klassiek herdenkingsconcert op 4 mei. www.bevrijdingspop.nl