Lustrumeditie Schalkwijk aan Zee sluit zomer spetterend af

Op de lustrumeditie van het zomerse Schalkwijk aan Zee Festival op zondag 4 september, treden op het Parkpodium onder meer Leticia y su Rumbadama en de Haarlemse Rockband Sway op. Van 12.00 uur tot 19.00 uur is het recreatiegebied de Molenplas voor het vijfde jaar op rij omgetoverd in een zomers festivalterrein.

Vanaf 12.00 uur start het Schalkwijk aan Zee Festival met optredens van bekend en minder bekend talent uit Haarlem en omgeving. Voor meer actie kun je terecht bij de kinderhoek voor de kleintjes of één van de sport-, dans- en muziekworkshops op het veld. De culturele markt mag natuurlijk niet ontbreken. Nieuw is het spetterend watervermaak ter ere van het hernieuwde strandje aan de plas. Om 13.00 uur wordt dit jaar voor het eerst het festival geopend door Wethouder WMO, Welzijn, Volksgezondheid, Cultuur en Vastgoed Jur Botter. Zoals elke editie is er ook dit jaar weer eten en drinken naar keuze te over.

Een zomers festival
Om iedereen nog eens extra in de zomerse sferen te krijgen speelt Leticia y su Rumbadama aan het eind van de middag de sterren van de hemel. Deze swingende all female latin band heeft een heel kenmerkend geluid, niet in de laatste plaats door de prachtige vierstemmige vocale arrangementen. De mannen van Sway sluiten de dag af. Ze spelen hun eigen songs, die gaan over het rock ’n’ roll leven.

Naast het Parkpodium kunnen de kleintjes onder ons terecht bij Club Schalkwijk, waar onder andere een draaimolen en een springkussen staan opgesteld. Ook is er een kleurplatenwedstrijd met mooie prijzen beschikbaar gesteld door Van der Valk, waar zowel de kids als de ouders zeker blij van worden. Wil je niet kleuren, maar wel op de foto? Dat kan, de kenmerkende toekan loopt rond om samen met jou op de foto te gaan.

Wat Dick Jansen (Regiodirecteur Stichting Dock) zo goed vindt aan Schalkwijk aan Zee: “Je kunt er beleven hoe rijk Schalkwijk is. Rijk in de betekenis van rijk aan ervaringen, rijk aan diversiteit, rijk aan woonmilieu, rijk aan groen, aan water. Kortom Haarlemmers ten westen van het Spaarne: je weet niet wat je mist als je niet in Schalkwijk bent geweest.”

Vrijwilligers en beschikbare marktkramen
Om Schalkwijk aan Zee ook dit jaar weer tot een succes te maken is de organisatie op zoek naar vrijwilligers. Iedereen die iets voor of op het festival wil doen kan zich bij de organisatie aanmelden. Ook zijn er voor organisaties, instanties, kunstenaars en particulieren marktkramen beschikbaar op de creatieve- en culturele markt. Informatie over marktkramen/ vrijwilligers te vinden op www.schalkwijkaanzee.nl. Aanmelden voor marktkramen of als vrijwilliger kan per mail via info@schalkwijkaanzee.nl.

Het gratis festival Schalkwijk aan Zee
Het gratis festival wordt dit jaar weer mogelijk gemaakt door Ymere, Pré Wonen, gemeente Haarlem, Stichting Dock, Wijkraden Schalkwijk, Rabobank Haarlem en Omstreken, Stadsschouwburg & Philharmonie Haarlem en restaurant de Molenplas. Binnenkort wordt het volledige programma bekend gemaakt op de website www.schalkwijkaanzee.nl.