Main Mezzanine Capital financiert verdere ICT groei van BTC

Telecom/ICT reseller BTC is een samenwerking aangegaan met Main Mezzanine Capital voor de strategische ondersteuning en financiering van hun groeistrategie. BTC is één van de grotere Telecom/ICT resellers in de Nederlandse B2B markt. Voor de verdere groei met digitale werkplek oplossingen zal BTC haar consultants en sales netwerk verder uitbreiden. Naast het uitbreiden van het aantal consultants ligt de focus op het vergroten van het product en diensten portfolio, zodat aan klanten nog meer hoogwaardige ICT diensten kunnen worden geleverd.

BTC is in 2000 opgericht door Ronald Horn en Dick Houtsma. Het hoofdkantoor van BTC is gevestigd in Amstelveen. BTC werkt met een vijfentwintigtal consultants door heel Nederland. BTC mag ruim 2.500 MKB-ondernemingen, corporate organisaties en overheden in Nederland tot haar klanten rekenen.

BTC ondersteunt bedrijven en organisaties door de zorg over de ICT werkplek weg te nemen. Dit door als objectieve partner van ondernemingen te opereren voor de inrichting van de totale ICT werkplek volgens een ‘one-stop-shop’ formule; het samenbrengen van alle point solutions en services onder één dak geeft klanten meer rust en controle. BTC adviseert en levert de toepassing van de nieuwste technologieën en toekomstbestendige oplossingen en verzorgt de volledige implementatie. Dit doet de organisatie met ruim 70 enthousiaste en gedreven medewerkers.

Ronald Horn: “Om onze klanten optimaal te kunnen ondersteunen zijn verdere uitbreidingen in het BTC ICT portfolio van groot strategisch belang. Wij hebben daarom met hulp van het advies bureau Marktlink Fusies en Overnames gezocht naar een zeer ervaren partner, die gezamenlijk met ons deze ontwikkelingen verder wil gaan vormgeven. Na een gedegen zoektocht blijkt voor ons Main Mezzanine Capital dé passende partner. Dit vanwege hun ICT focus, ervaring en de no nonsens hands-on-mentaliteit.

Lars van ‘t Hoenderdaal (managing partner Main): “BTC heeft in de afgelopen jaren een sterke positie in de telecommarkt opgebouwd. Main heeft vertrouwen in de toekomstige groei van BTC waarbij de focus ligt op het verder uitbouwen van de positie in de ICT markt. Main zal BTC tevens actief ondersteunen bij het realiseren van één of meerdere gerichte acquisities.

Main Mezzanine Capital is onderdeel van Main Capital Partners (www.main.nl), een investerings- en financieringsbedrijf, gericht op groeiende en winstgevende bedrijven in de software/ICT sector in de Benelux en DACH regio. De funding van Main Mezzanine Capital wordt verzorgd door haar eigen aandeelhouders, alsmede vermogende particulieren, family offices en (voormalige) ondernemers, die hun vermogen op rendabele wijze aan het werk zetten.