Management Adel Media wordt versterkt door overname

Per 1 december is het management van Adel Media, een groep van grafische ondernemingen, versterkt met Rimmert Sluiter (57). Hij neemt de plaats in van de heer Ben Scharloo. Hiermee is afscheid genomen van de voormalige aandeelhouders.

Rimmert Sluiter vormt sinds zijn aanstelling samen met financieel directeur René Spiekman (50) het management en de aandeelhouders van Adel Media. Bij het overnametraject werd het bedrijf bijgestaan door fusie en overnamespecialist Marktlink.

Adel Media is als allround grafisch dienstverlener actief in de drukkerij en printbranche. De onderneming is ontstaan vanuit AD Druk te Zeist. Deze dienstverlener is in de loop der tijd uitgebreid met de overname van DeltaHage, de voormalige staatsdrukkerij in Den Haag. In 2008 kwam daar opnieuw een uitbreiding bij, middels de overname van een printbedrijf in Almere,  Adel Print en Repro Nederstigt in Amersfoort.

Spiekman, de huidige financieel directeur en aandeelhouder, was op zoek naar een sterke partner om gezamenlijk het management mee te voeren. Hij was dan ook enthousiast toen Marktlink hem in contact bracht met Sluiter. De nieuwe aanwinst heeft jaren ervaring binnen de grafische en papierindustrie en was op zoek naar een onderneming waar hij middels een MBI transactie in kon participeren.

Strategie
Adel Media richt haar blik op de toekomst. Met voortdurende innovaties en uitbreidingen is het bedrijf uitgegroeid tot een belangrijke speler binnen de grafische branche. De snelle ontwikkelingen in het vakgebied eisen continu aanpassingen in strategie en dienstverlening, terwijl de diverse markten om steeds uitgebreidere diensten en producten vragen. De nieuwe beleidsbepalers van Adel Media zullen een strategie voeren, die er op gericht is het druk-, print- en digitale bedrijf te vergroten.

Communicatie die voorheen op papier plaats vond, gaat nu op papier en via internet. Adel Media investeert met name in deze gecombineerde richting. In het digitale publicatietraject zijn de ontwikkelingen stormachtig. Adel Media investeert diep in het ontwikkelen van deze dienstverlening. Verder vormen Digiprint en Adel Print al het grootste printbedrijf van Nederland. Het bedrijf wil deze positie verder versterken. De drukkerijen vormen het oorspronkelijke hart van het bedrijf en middels overnames wordt deze positie geconsolideerd.

Het management heeft er alle vertrouwen in de bewezen kracht en reputatie van de organisatie in de komende jaren verder uit te kunnen bouwen. Hierbij vormen overnames van grafische ondernemingen een belangrijk onderdeel van de strategie. De huidige organisatie realiseert een omzet van ca. €45 miljoen en rekent diverse grote uitgeverijen en overheidsafdelingen al jaren tot haar klantenkring. Voor de tweehonderd en vijftig medewerkers van het bedrijf (met vestigingen in Den Haag, Almere, Zeist, Amersfoort en Purmerend) heeft de overname zelf geen gevolgen.